Második idegen nyelv munkaközösség
Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

2017. febr 08 Második idegen nyelv mk.

Kedves Kolléga!

A PTE Gyakorló Általános iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda (korábban PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium) Második idegen nyelv munkaközössége a 2016-17-es tanévben is megszervezi Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét, a francia, latin, olasz, orosz és spanyol nyelvet második idegen nyelvként tanuló középiskolás diákok számára.

tovább olvasom

"Miért éppen a ruszisztikát választotta?"

2016. szept 12 Második idegen nyelv mk.

"Miért éppen a ruszisztikát választotta?" – Beszélgetések az Orosz Központ munkatársaival

A beszélgető partner: Pálné Porst Andrea tanárnő

tovább olvasom

A VI. Regionális újlatin/ latin és orosz nyelvi kiejtési verseny eredményei

2016. márc 08 Második idegen nyelv mk.

2016. március 4-én rendezte iskolánk  Második idegen nyelv munkaközössége a VI. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét 70 tanuló részvételével, akik Baranyán kívül Tolna, Somogy, Fejér és Bács-Kiskun megyéből érkeztek.

tovább olvasom

VI. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

2016. febr 28 Második idegen nyelv mk.

A Második idegen nyelv munkaközösség 2016. március 4-én 13 órától rendezi meg kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

tovább olvasom

VI. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

2016. jan 22 Második idegen nyelv mk.

A Második idegen nyelv munkaközösség az idei tanévben is megszervezi kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

tovább olvasom

Az V. regionális idegen nyelvi kiejtési verseny eredményei

2015. márc 12 Második idegen nyelv mk.

2015. március 6-án, immár ötödik alkalommal rendezte meg iskolánk mára hagyományossá vált idegen nyelvi kiejtési versenyét. A megmérettetésen a következő eredmények születtek.

tovább olvasom

Latin és szláv ízek

2015. febr 06 Második idegen nyelv mk.

Nyitott vagy más népek gasztronómiája iránt? Netán ínyenc vagy? Esetleg csak éhes? Reméljük, hogy tudunk kínálni számodra valami igazán ízleteset.

tovább olvasom

Szláv ízek

2014. febr 25 Második idegen nyelv mk.

Immár hagyomány, hogy februárban az olasz, spanyol, francia és latin nyelvet tanuló diákjaink és tanáraik közreműködésével kóstolót kaphatunk az adott országok „édes és kevésbé édes” ételeiből.

tovább olvasom

III. Regionális Újlatin/Latin Kiejtési Verseny

2013. febr 28 Második idegen nyelv mk.

2013. február 22-én iskolánk immár harmadik alkalommal rendezte meg a regionális újlatin, latin nyelveket átfogó idegen nyelvi kiejtési versenyt. Az elért eredményeket az alábbiakban közöljük.

tovább olvasom

Latin ízek

2013. febr 20 Második idegen nyelv mk.

Az elmúlt héten ismét ellátogattak hozzánk a latin ízek, hogy melegséget (és pár plusz kilót) csempésszenek a szürke februárba. Tanárok és diákok egyaránt kivették a részüket a finomságok elkészítésében, kínálásában-árusításában, hát még a kóstolásukban!

tovább olvasom