Diákjaink, Matyók Annamária "Panka" (12.E), Divéki Lili (11.F), és Bánki Benjamin „Beni” (9.B) beszélgetnek Zsoldos Lászlóval a versről, verséneklésről, a vershez való viszonyukról.

A riport 2015.április 9-én hangzott el a Kossuth rádió Belépő című kulturális műsorában.


Zsoldos László a korábbi Ostinato együttessel készült riportok alapján őrizte meg emlékezetében a Babitsot, diákjait, tanárait és tartotta már nem egy esetben érdemesnek arra, hogy foglalkozzon velünk. Hosszú évek kitartó munkájával értük el, hogy tevékenységünket rendszeresen figyelemmel kíséri az országos média.

 

 

Babitsos siker a Költőállomáson, riport a Kossuth rádióban
 
A Magvető Kiadó által  magyar anyanyelvű középiskolások számára hirdetett dalnokversenyt izgalmas programsorozat kísérte Budapesten.
Április 10-én, a költészet napja alkalmából, megrendezett Költőállomás elnevezésű mini fesztivál keretében született Babitsos siker.
 
A pályázatra korábban három kategóriában lehetett nevezni: szabad vers, paródia és kötött versformában írt művekkel.
A Kárpát-medencéből beérkezett 149 alkotást a Magvető Kiadó szakértői zsűrije bírálta el és választotta ki a legjobb nyolc vers szerzőjét, akiknek lehetőséget adtak, hogy élőben is bemutathatják műveiket.
Iskolánk 9.B osztályos tanulója, Bánki Benjámin A repülő szőnyeg című versével osztatlan sikert aratott. Nyáry Krisztián, a Magvető Kiadó igazgatója kiemelte, hogy nagyon jó volt a vers és az előadás is.
Benjámin az 1. helyezés mellé egy e-könyv olvasót és egy szép oklevelet kapott, a kategóriák második és harmadik díjazottjai értékes könyvcsomaggal gazdagodtak.
Az már csak hab a tortán, hogy a Magvető Kiadó a döntőre kiválogatott versekből ISBN-számmal rendelkező verseskötetet állít össze és ad ki, korlátozott példányszámban, amely így kötelespéldányként bekerül az Országos Széchényi Könyvtárba is. Az eKönyvMagyarország felajánlásában a verseskötet e-könyv formátumban is megjelenik.

A Benivel – tehetsége okán -  készült riport a Kossuth rádió Szombat délelőtt című műsorában hangzott el 2015. április 11-én. A riportot Zsoldos László készítette. Hallgassa meg! Érdemes.