A PTE lány csapata - köztük tíz Rátgéber Akadémiás és két PVSK-s- nagy csatában 63-51-re legyőzte a budapesti Veres Pálné Gimnáziumot, így megnyerte a 2016/2017. tanévi Országos Diákolimpiát Nyíregyházán.

FOTÓGALÉRIA

A 2016/2017. tanévi Országos Diákolimpia Döntőt Nyíregyházán rendezték február 3-5. között, 187 csapat közül a legjobb nyolc közé jutott a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda fiú és leány csapata is. A két csapat - összesen 17 Rátgéber Akadémiás játékosával – együtt utazott a Döntőre. A játékosok nagy része a PTE Babits Gimnázium és a Rátgéber Akadémia közösen indított kosárlabda osztályának tanulója, a Diákolimpia bajnoki cím is mutatja a kezdeményezés sikerét.

A fiúk hatodik helyen végeztek Szentpáli Gergő vezetésével. „Sajnos a sok sérülés miatt nem tudtunk a legerősebb kerettel érkezni a döntőre, ahol a szerencse is elkerült minket. Köszönöm a fiúk kiváló hozzáállását és munkáját, mindenkinek további sok sikert kívánok a saját csapatában!” – nyilatkozta Szentpáli Gergő a döntő után.

A PTE leány csapata az első mérkőzésén – a PEAC-PÉCS-ben már alapembernek számító Juhász Dorka nélkül – 22 ponttal alulmaradt a Veres Pálné Gimnáziummal szemben, majd az első fiaskó után a döntőig veretlenül menetelt. A Diákolimpia döntőjében pedig visszavágott a Vasasra épülő csapatnak: kiélezett, hatalmas izgalmakat hozó találkozón a 35. percben fordított a PTE, és 63-51-re megnyerte a Diákolimpiát. „A dobogón végzett csapatokban mind szerepeltek még középiskolás, de már az NB I A-ban szereplő játékosok, valamint korosztályos válogatottak, nagyon erős mezőnyben sikerült aranyérmet nyernünk, ezért nagyon büszke vagyok a lányokra!” – mondta el Gyenizse Áron, aki külön megköszönte az iskolák, valamint Gáspár Gábor, Éles Péter és Meszler Balázs segítségét.

Az All Star csapatba beválasztották két játékosunkat, Juhász Dorkát és Wentzel Nórát is.

2017.02.05. Diákolimpia Leány Döntő

Nyíregyháza

PTE-Veres Pálné Gimnázium 63-51 (15-12, 13-16, 12-13, 23-10)

PTE: Juhász 20, Wentzel 17, Tenyér 13, Hegedűs 5, Szeitl 4, Varga 3, Kovács-, Mándi-, Gulyás-.

A fiú keret játékosai: Benke Krisztián, Erdei Ádám, Omeneka Godwin, Bálint Erik, Mezei Maté, Kovacsics Ákos, Fekete Dávid, Fülöp Csongor, Bíró Levente, Szavai Balázs, Komlódi Dénes, Nagy Kevin

A lány keret játékosai: Juhász Dorka, Szeitl Vanessza, Tenyér Zsófia, Mándi Luca, Gulyás Lilián, Horváth Zsófia, Varga Eszter, Palaczki Réka, Wentzel Nóra, Hegedűs Rebeka, Kovács Kitti, Pucz Eszter