2016. január 11-én került sor iskoláink közös németes projektjére. A németet első idegen nyelvként tanuló nyolcadikos diákok ellátogattak iskolánkba, hogy a kilencedikes németes osztály diákjaival közösen ismerkedjenek az iskolánkban folyó német oktatással és a tabletes terem használatával.

A program első részében felsőbb éves diákjaink megismertették őket néhány iskolánk kínálta lehetőséggel, úgy mint a DSD II német nyelvvizsgával, a „Vitázik a világ ifjúsága” (Jugend debattiert international) német nyelvű vitaversennyel, és a németországi dammei gimnáziummal való cserekapcsolatunkkal.

Ezután egy játékos kvízben ismerkedtek Németországgal németországi önkéntesünk segítségével. A programot egy mini-projekt zárta, amely során a diákok vegyes csoportokban iskolánkról készítettek német nyelvű anyagokat, melyeket egymásnak be is mutattak.

A programot - annak hosszú távú sikerében bízva - minden évben szeretnénk meghirdetni nyolcadikos és kilencedikes diákok számára azzal a céllal, hogy szorosabbra vonjuk együttműködésünket német nyelv tantárgyból.