KIEMELT HÍREINK

Pályázat Dicsőségfal tervezésére

Telekom Vivicittá városvédő futás

Fizika emelt szintű kísérletek

Digitális Témahét 2018

További HÍREINK

Babitsos sikerek az országos angol nyelvi versenyen

A Barcson megrendezett Országos Angol Nyelvi Verseny döntőjében a kilencedik évfolyamosok versenyében Pál Andor Márk 9.B osztályos tanuló a 10. helyen és Sasvári Janka 9.F osztályos tanuló a 16. helyen végzett.

Elhunyt Pál Józsefné (Erzsi néni) iskolánk korábbi szaktanára

Fájdalommal tudatjuk, hogy Pál Józsefné iskolánk korábbi szaktanára életének 80. évében elhunyt. Erzsi néni iskolánk elődintézményében érettségizett, majd 1971 és 1995 között a postaforgalmi szakképzés szaktanára volt. Barátságos, segítőkész és közvetlen egyéniségét a kollégái és a diákjai is szerették.

Temetése 2018. május 4-én 13.00 órakor lesz.

Hahner Péter előadása a teaházban

Április 10-én, kedden 14.30-kor az Ezüst Kanál Teaház vendége volt Hahner Péter történész, aki, a "13 diktátor - Fejezetek a forradalmak történetéből (2017)" című legújabb könyvét mutatta be.

Jó tanuló – jó sportoló pályázat végzősöknek

Az Ifjúság Sportjáért Alapítvány
versenykiírása a
„PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola jó tanuló-jó sportolója"
címre

Röplabdás siker az országoson!

2018. április 5-8.-ig Debrecenben került megrendezésre a „B” kategóriás Röplabda Diákolimpia Országos Döntő. A 20 csapatos megmérettetésen fiú és lány vonalon egyaránt mi képviseltük Baranya megyét. Csapataink a három egymást követő versenynapon összesen hét-hét mérkőzést játszottak. Fiainknak az egyik legnehezebb csoportból nem sikerült a továbbjutás, végül a 14. helyen zártak.

Meghívó Ezüst Kanál Teaházra

Április 10-én, kedden 14.30-kor az Ezüst Kanál Teaház vendége Hahner Péter történész, aki, a "13 diktátor - Fejezetek a forradalmak történetéből (2017)" című legújabb könyvét mutatja be.

Csőszi Csenge kiemelkedő sikere a Sakk Diákolimpián

2018. március 29-30-n a Miskolcon megrendezett Sakk Diákolimpia Országos döntőjén Csőszi Csenge 9. B osztályos tanulónk I. helyezést ért el.

Ezüst Kanál Teaház

Március 22-én iskolánkban köszönhettük kollégáinkat, akik gimnáziumunkból mentek nyugdíjba, vagy sok évig tanítottak nálunk és továbbra is kötődnek az intézményhez, illetve egymáshoz.

Rendhagyó megemlékezés március 15-ről

2018. március 14-én a 3. órában az előzetes feladatok elkészítése után rendhagyó módon, vetélkedővel emlékeztünk 1848. március 15-re.

Ideiglenes felvételi jegyzék a 2018/2019-as tanévre

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző Diákok!
A felvételi jegyzék megtekintése előtt kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót, mely segítséget nyújt a táblázatok értelmezéséhez.

Sorozatban nyolcadszor

Iskolánk leány röplabdázói, a hétvégén megrendezett V-VI. korcsoportos "B" kategóriás Diákolimpia megyei döntőt, 2011. óta sorozatban nyolcadszor nyerték meg.
Az április 5-8. közötti debreceni országos döntőn, fiú és lány vonalon is mi képviselhetjük Baranya megyét.
HAJRÁ BABITS!

Deutscholympiade a Budapesti Goethe Intézetben

A nemzetközi  „Deutscholypiade” országos elődöntőjén Bauer Zsófia és Tolnay Szabina 10.c osztályos tanulók képviselték iskolánkat.