Tisztelt Szülők, kedves leendő Diákjaink!A 2024/2025. tanévre történő beiratkozást 2024. június 27-én (csütörtökön) 9-13 óra között tartjuk, melyre az első szülői értekezleten személyre szóló időpontot foglalhatnak.

A diákigazolvány elkészítését a Kormányhivatalban kezdeményezhetik. A kiállításához szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat. Az adatlap elkészítéséhez a tanulónak személyesen kell megjelennie az Okmányirodában, fényképkészítés céljából, illetve az adatok hitelesítése miatt.

menzán történő étkezés igénylését a bejegyzés alján található űrlapon várjuk, melyet a beiratkozás napján tudnak leadni. Lehetőségük van kedvezményes étkezést és átutalással történő fizetést is igénybe venni. Az ehhez szükséges nyomtatványok szintén letölthetők honlapunkról (ld. itt a bejegyzés alján). A kedvezményes étkezés igénybevételéhez kérjük az alábbi dokumentumokat eredeti példányban is bemutatni: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatot és diétát igénylő tartós betegség esetén a szakorvosi véleményt (rehabilitációs bizottság véleménye, magasabb összegű családi pótlék-igazolás). Az étkezési díjak átutalással történő befizetéséről szóló nyilatkozatot is két eredeti példányban tudják leadni a beiratkozás napján.

A beiratkozáson jelen lesznek iskolai védőnőink, akik a beíratni kívánt tanuló betegségmegelőzésre irányuló egészségügyi felmérést végzik. A bejegyzés alján letölthető egészségügyi dokumentumokat zárt borítékban kérjük a védőnőknek leadni, a gyermek neve és osztályának megjelölésével, amennyiben az általános iskola védőnői szolgálatától azt a beiratkozásig megkapták.

Gyermekük számára tanulói balesetbiztosítást köthetnek a beiratkozás napján. További részletekről a bejegyzés alján található ismertetőből tájékozódhatnak.

Gyermekük számára bankszámlát nyithatnak igény szerint a beiratkozás napján.

A beiratkozáson vidéki diákjaink találkozhatnak a Hajnóczy József Kollégium képviselőjével. További részletekről a bejegyzés alján található letölthető dokumentumokból tájékozódhatnak.

Tanulóink ünnepi viseletéhez (fehér blúz/ing, fekete szoknya/nadrág) iskolánk címerével ellátott Babits nyakkendő tartozik. Egyéb iskolai rendezvényeken tanulóink Babits pólót vagy pulóvert viselnek, ezzel is erősítik az összetartozás érzését. A beiratkozáson tudják megrendelni a Babits ruházatot, melyek tankönyvosztáskor vagy az első tanítási napon kerülnek kiosztásra. A nyakkendőt és a pólót kérjük mindenképp megvásárolni, a többi ruházati és egyéb arculati terméket lehetőségük szerint megvételre ajánljuk. Rendelését az alábbi űrlapon fogadjuk:

https://forms.office.com/e/uc3uHrji54?origin=lprLink

Babits-Komarov Baráti Kör egyesületünk fogadja a kulturális támogatásokat (50431104-10019401-00000000). A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a „kulturális támogatás” szó mellett a tanuló nevét és osztályát. Kérjük, hogy Babits Alapítványunkat (10102440-01696408-00000006) és Az Ifjúság Sportjáért Alapítványunkat (11731001-20121039-00000000) is támogassa lehetőségeihez mérten. Támogatása elengedhetetlen, hogy biztosítsuk a színvonalas és színes diákéletet. Előre is köszönjük!

Kérjük, hogy az alábbi dokumentumokat és okmányokat feltétlen hozzák magukkal a beiratkozásra (a formanyomtatványok a bejegyzés alján letölthetők):

- a kitöltött és aláírt beiratkozási adatlapot,
- a tanuló általános iskolai bizonyítványát, 
- a tanuló oltási kiskönyvét (gyermekegészségügyi könyv vagy annak másolata),
- a kitöltött nyilatkozatot a tanuló egészségi állapotáról,
- a Jelentés 6 - 18 éves lányokról és fiúkról státuszlapot,
- a Babits ruházati termékek árát (készpénzben kérjük),
- a kulturális hozzájárulás összegéről szóló banki befizetést igazoló dokumentumot. 

A beiratkozással kapcsolatos további kérdéseikkel forduljanak bizalommal Hosszú Barbara intézményegységvezető-helyetteshez telefonon (72/503-656) vagy írásban (hosszu.barbara@pte.hu).

Szeretettel várjuk a beiratkozáson!

Letölthető dokumentumok:

Beiratkozási adatlap

Átutalásos ebéd befizetésről tájékoztató

Átutalásos ebéd befizetésről nyilatkozat

Kedvezményes menza nyilatkozat

Szimba tanuló balesetbiztosítás termékbemutató

Nyilatkozat egészségi állapotról

Jelentés 6 - 18 éves fiúkról - leányokról

Iskolai egészségügyi adatlap

Kollégium bemutatkozása

Kollégiumi felvételi kérelem

Babits ruházati és egyéb termékek (vásárlási tudnivalók)