HÍREINK

Nyílt nap a Babitsban

A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnáziumának tanárai és tanulói 2019. szeptember 28-án szombaton 8.00 órai kezdettel bemutatkozó nyílt napra várnak minden kedves érdeklődő 8. osztályos diákot és szüleiket.

A 9. és 11. évfolyamos tanulók külföldi nyelvtanulási lehetősége (Tempus Közalapítvány)

Tájékoztató a középiskolai nyelvtanulási programról!
A Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében 2020-tól a 9. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia, kínai) célországaiban: Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Kínában. (Kínába kizárólag a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulói utazhatnak nyelvet tanulni.)

I. szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!
A könnyebb parkolás érdekében a 9-10. évfolyam részére a szülői értekezletet 2019. szeptember 16-án (hétfőn), a 11-12. évfolyam részére 2019. szeptember 18-án (szerdán) 17 órai kezdettel tartjuk az iskolánkban, melyre szeretettel várjuk a Kedves Szülőket.

Babits Gimnázium az ETSN (European Talent Support Network) weboldalán

Iskolánk Európai Tehetségpontként először jelent meg az ETSN (European Talent Support Network) weboldalán.
Reméljük, hogy a bemutatkozásunk után elindul az együttműködés az ott megjelenő tehetségpontokkal és közös projektekben vehetünk részt a világhálon, de akár személysesen is, és aktív tagjai lehetünk az Európai Tehetségpontnak.

Fuss a rákgyógyításért!

2019. szeptember 14-én iskolánk diákjai és nevelői jótékonysági futáson vesznek részt. Kérjük a diákok és támogatók részvételét! Fussunk együtt a közös, nemes célért!

Erasmus+ mobilitási program

Iskolánk 2019-ben sikeresen pályázott az Erasmus+ mobilitási programban. A "Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című tanári pályázatunkkal az országosan mindössze 99 támogatott projekt közé kerültünk, mellyel több mint 32 ezer euró támogatást nyertünk szakmai fejlesztési céljaink elérése érdekében nemzetközi programokra: képzésekre és szakmai látogatásokra.

Bánky Soma kiemelkedő sporteredménye

Bánky Soma (10.b) a tavalyi év után a nyáron megszerezte második vidék bajnoki címét és második országos dobogós helyezését a Magyar Kajak-Kenu Szövetség versenyein:

Letölthető MITE igazolás 2019/1.

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

.Az igazolás leadásának határideje: 2019.09.27, péntek 

Német cserekapcsolat iskolánkban

A 20018/2019-es tanévben 17. alkalommal került sor a Gymnasium Damméval való cserekapcsolatunkra. A programon 18 diákunk vett részt a 10. évfolyamról: 14 diák a 10. C osztályból, illetve a 10. B, D és E osztályokból további 4 tanuló.

Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért

Iskolánk a "Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című pályázatával az országosan mindössze 99 támogatott Erasmus+ projekt közé került, mellyel több mint 32 ezer euró támogatást nyertünk szakmai fejlesztési céljaink elérése érdekében nemzetközi programokra: képzésekre és szakmai látogatásokra.

Jó tanuló - jó sportoló pályázat

AZ IFJÚSÁG SPORTJÁÉRT ALAPÍTVÁNY
versenykiírása a
„PTE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUMA JÓ TANULÓ-JÓ SPORTOLÓJA”
címre

Díjazott tanárok a Babits Gimnáziumban

Bodó Jánosné Szabó Katalin a Curie Alapítvány díját vette át kiemelkedő tehetséggondozó munkájának elismeréseként.

„Passzold vissza Tesó”, avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért!

Kedves Szülők! Kedves Diákok!
Főbejáratunk mellett található kartondobozunk várja a feleslegessé vált mobiltelefonokat, hogy segíthessünk az Afrikában élő veszélyeztett állatfajokon

Elhunyt Gáspár Gábor, iskolánk korábbi testnevelő tanára, mindenki Gazsi bácsija

Fájdalommal tudatjuk, hogy Gáspár Gábor iskolánk korábbi testnevelő tanára életének 77. évében elhunyt.

Jekatyerinburgban jártunk

   Idén nagy szerencse ért bennünket, mert részt vehettünk egy orosz-magyar csereprogramban. Jekatyerinburgban jártunk. Az utazásra 2019. május 10-18 között került sor.
Két napot Moszkvában töltöttünk, megismerkedtünk a Vörös Tér nevezetességeivel, megnéztük a Kreml fegyvertárát és sétáltunk a régi Arbaton és a Moszkva folyó partján.

Matematika versenyeredmények

Matematika versenyeredmények

Országos siker a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőn!

Az idei tanévben május 23-án, Budapesten került megrendezésre a strandröplabdázás diákolimpiai döntője. Intézményünket két leány csapattal képviseltük a VI. korcsoportos 4:4 elleni tornán. Kategóriánkban országos szinten 39 csapat nevezett, melyeket 3-4 csapatos csoportokba sorsolták a szervezők, a reggel nyolc órakor kezdődő helyszíni regisztráció után.

Pénzre váltható tudás - projektnap

2019. május 9-én a 11. évfolyamos tanulóink résztvettek a Pénzre váltható tudás projektnapon.

Áprilisi és májusi sporteredmények

Áprilisi és májusi sporteredmények

Csőszi Csenge kiemelkedő sikere az országos Sakk Diákolimpián

Csőszi Csenge 10.B osztályos tanulónk részt vett Miskolcon megrendezett országos Sakk Diákolimpián, amin 6. helyezést ért el egyéni döntőben.

Papp Eszter Dorka (10.A) országos győzelme

Papp Eszter Dorka a Babitsot képviselve bajnoki címet szerzett.

Olosz Adél 12. D osztályos tanulónk kiemelkedő fizika OKTV eredménye

Olosz Adél 12. D osztályos tanulónk a fizika OKTV országos döntőjében 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Koncz Károly.
Kiemelkedő sikeréhez gratulálunk!

Ballagási meghívó 2019

Tisztelt Szülők, Barátok, Rokonok!
Végzős diákjaink nevében tisztelettel meghívjuk Önöket iskolánk ballagási ünnepségére, melyet 2019. május 3-án, pénteken 15 órai kezdettel tartunk.

Babitsos sikerek az országos angol nyelvi versenyen

A Barcson megrendezett Országos Angol Nyelvi Verseny döntőjében a kilencedik évfolyamosok versenyében Simon Dalma Virág 9.B osztályos tanuló a 10. helyen és a tizedik évfolyamosok versenyében Horváth Adrienn 10.B osztályos tanuló a 6. helyen végzett.

Jótékonysági futás Zentéért

Kedves Diákok és Kollégáim!
PTE Sportiroda jótékonysági futást hirdet Zentéért 1367 m-es távon (Rektori Kabinet – Széchenyi Tér)

Tápgyűjtési akciónk utolsó állomása

A Diákönkormányzat által hirdetett egész éves jótékonysági akciónk során pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára gyűjtöttünk állateledelt.

A Diákönkormányzat napja a fenntartható fejlődésről

Iskolánk diákönkormányzata április 1-én a fenntartható fejlődés kihívásai mentén szervezett tartalmas diáknapot.

Amerikai hallgatók a Babitsban

University of Bridgeport (USA, Connecticut) hallgatói – különböző egészségtudományi szakokon (20 fő hallgató  és két kísérőjük látogattak iskolánkba.  Az amerikai hallgatók a 11.b és a 12. b osztályokban tartottak az egészséges életmód témakörében interaktív előadásokat.

Matematika versenyeredmények 2018-19

Matematika versenyeredmények 2018-19

Big Read eredmények

Immár negyedik alkalommal rendezett iskolánk angol munkaközössége novellaolvasási versenyt. Lelkes összefogással készültünk mi is, mint ahogy a résztvevők.

Kazinczy verseny eredményei

Iskolánkat Kálmán Erik Iván (10.F) és Wágner Bettina (10.F) képviselte a március 8-án megrendezett Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” verseny Baranya megyei fordulóján. Kálmán Erik 4. helyezést ért el.

Versenyeredmények

2019. március 11-én, a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban megrendezett  Keserü Jánosné Jászai Ilona Megyei Versmondó Versenyen Kálmán Erik Iván 10. F osztályos tanulónk 5. helyezést ért el.

Ideiglenes felvételi jegyzék a 2019/2020-as tanévre

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző Diákok!
A felvételi jegyzék megtekintése előtt kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót, mely segítséget nyújt a táblázatok értelmezéséhez.

Tanulóink sikere az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián

Fáy Szilárd és Rónai Bálint 11. E osztályos tanulóink újabb kiemelkedő eredménye az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián

Bogár Olivér kiváló eredményt ért el rövidpályás gyorskorcsolyában

Bogár Olivér a 11.E tanulója a rövidpályás gyorskorcsolya Diákolimpiai Országos Döntőjében hosszú távon (666m) 3., rövid távon (444m) 2. helyezést ért el.

Adománygyűjtés pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára

Gimnáziumunk Diákönkormányzata adománygyűjtést szervez pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára. Az akció során minden évfolyamnak egy hónap áll rendelkezésére állateledel és egyéb hasznos kellékek gyűjtésére.

V. McNut - Babits Farsangi Röplabda Kupa

Idén március 1-én, ötödik alkalommal rendeztük meg a McNut-Babits Farsangi Röplabda Tornát.

Babits TOP 10 a Pécs-Harkány Futóversenyen

A 35. Pécs-Harkány Országos Országúti Futóversenyen iskolánk csapatai szerencsére napsütéses időben futottak, és ragyogó eredményeket értek el.

IX. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny eredményei

A Második idegen nyelv munkaközösség 2019. március 1-én rendezte meg a IX. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét, melyen 65 diák mérte össze tudását.

Eredmények fizikából

Eredmények fizikából

Röplabdás siker a Diákolimpia Megyei Döntőjén

2019. február 25-én iskolánkban került megrendezésre a Lány V-VI. korcsoportos "B" Kategóriás Röplabda Diákolimpia Megyei Döntő.

Szülők, Nevelők és Öregdiákok Bálja 2019

A jubileumhoz méltó színvonalon, több, mint száz fellépő bevonásával zajlott le az idei Szülők, nevelők, öregdiákok bálja. Köszönet mindenkinek, aki jelenlétével, munkájával, felajánlásával hozzájárult a sikerhez.

Molnár Csongor 9.A osztályos tanulónk PSN Zrt. díjban részesült

2019. február 6.-án közel 300 sportolót, edzőt jutalmaztak a PSN Zrt. hagyományos díjátadóján.

Big Read olvasási verseny

Kedves Diákok!
Ismét meghirdetjük a Big Read olvasási versenyt!
Olvasásra biztatjuk középiskolás diákjainkat a szépirodalom területén. Idén is három novellát kell egy háromtagú csapatnak elolvasni és március 1-ig jelentkezni a tanáránál.

Balogh Bence kiemelkedő eredményt ért el

Balogh Bence 9.A sporttagozatos tanulónk első helyet ért el a Budapest-bajnokságon egyéniben.

IX. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

A Második idegen nyelv munkaközösség 2019. március 1-én 10.00 órától rendezi meg kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

Ostinato 25 – Kodály Központ

Nagy készülődés előzte meg az Ostinato együttes 25 éves jubileumi koncertjét, melyet a Kodály Központban rendeztünk meg a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

Ezüstkanál Teaház 2019

Január 22-én tartottuk az Ezüstkanál Teaház következő összejövetelét.

Fogadóórák a 2018/2019-es tanévben

Fogadóórák a 2018/2019-es tanévben

10. Szülők, Nevelők, Öregdiákok Bálja 2019

Kedves Szülők!
Február 22-én rendezzük meg iskolánk tizedik „Szülők, nevelők, öregdiákok bálját” ez alkalommal újra iskolánkban.

Nyolcadikosoknak! Központi írásbeli

Szeretettel várjuk 2019. január 19-én (szombaton) azokat a 8. osztályos tanulókat, akik iskolánkban írják a központi írásbeli dolgozatokat.

Díjazták iskolánk kiváló kosarasait és tanárát

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Baranya Megyei Szervezeti Egysége (BMKSZ) idén is megrendezte év végi szavazását a megye legjobb játékosaira, edzőire és játékvezetőire. Baranya legjobbja díjat kapott.

Nyolcadikosoknak! Fontos kiegészítő információ a tanulmányi területekhez

NYOLCADIKOSOKNAK! FONTOS KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓ A TANULMÁNYI TERÜLETEKHEZ

Adománygyűjtés pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára

Gimnáziumunk Diákönkormányzata adománygyűjtést szervez pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára.

Ingyen tankönyv igénylés

Tájékoztató a 2019/2020. tanévre vonatkozó normatív kedvezmény (ingyenes tankönyvtámogatás) igénybevételéről.

Letölthető MITE igazolás 2018/2.

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

.Az igazolás leadásának határideje: 2019.01.25, péntek

Röplabda eredmény

Leány röplabda csapatunk idén, első alkalommal kapott meghívást az ország egyik legrangosabb középiskolai röplabda tornájára, a Prohászka Kupára.

Szellemeskedő matematikaverseny 2018 eredmények

Immár hagyományosan, november utolsó péntekén rendeztük meg a Szellemeskedő matematikaversenyt az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára.

Mikulás Kupa Komlón

Lány röplabda csapatunk megvédte tavalyi bajnoki címét a Komlón megrendezett VI. Mikulás Kupa középiskolai röplabda tornán.

Baranya Megyei Irodalmi Verseny eredményei

A Baranya megyei irodalmi verseny eredményei, melynek témája Szvoren Edina Az ország legjobb hóhéra c. kötete volt.

Röplabda Diákolimpia

2018. december 3-án, iskolánkban került megrendezésre a „B” Kategóriás Fiú Röplabda Diákolimpia Megyei Döntő. Az ötcsapatos mezőny körmérkőzésekkel döntött a helyezésekről.  A rendezvény meglehetősen hosszúra nyúlt. A két nyert szettig tartó meccsek 8.30-17.10-ig tartottak.

Külföldi csereprogramok iskolánkban

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén novemberben is járják a középiskolákat külföldi AFS önkéntesek. Hubert Lengyelországból érkezett és angol interaktív órákat tartott az interkulturális tanulásról és az alkalmazkodásról.

A British Council próbatesztjei iskolánkban

A British Council szervezésében november végén 10.B és a 12.B és a 9.B angol nyelvi aladó csoportok diákjai részt vettek az Assessment Research Group Field Trial tesztjében, ami egy új típusú nyelvvizsga is. Lőrinczi Adrien, Jaszenovics és Tarnai Gábor diákjai vettek részt rajta.

Természettudományos laboratóriumunkban foglalkozást szerveztünk az általános iskolásoknak

November 26-án hétfőn délután vendégül láttuk az Egyetem gyakorlóiskoláinak nyolcadikosait. Már régóta tervezzük, hogy a természettudományos laboratóriumunkban egy foglalkozást szervezünk az általános iskolásoknak.

Tanulóink kiemelkedő eredményei fizikából

Olosz Adél 12. D osztályos tanuló az elmúlt év kitartó és színvonalas munkája alapján a következő elismerésekben részesült a KöMaL versenyein:

Papp Eszter (10.A) tanulónk kiemelkedő eredményt ért el

15 éves leány sikere a felnőtt mezőnyben Papp Eszter (10.A)  serdülőként ért el országos sikert a felnőtt mezőnyben.

Horváth András (11.B) kiemelkedő eredménye

Horváth András 11. B osztályos tanulónk a Dél-Dunántúli regionális rézfúvós versenyen I. helyezt ért el.

Országos sportsiker

Iskolánk tanulói országos sikereket értek el.

AFS a Babitsban

Kedves Kollégák és Diákok!
Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány nyílt interaktív órát hirdet minden olyan diáknak, aki szeretné megtudni, hogy miért jó más országokból jövő fiatalokkal megismerkedni, idegen nyelven tanulni, és kiutazni magyarként egy másik európai vagy éppen ázsiai országba tanulni.

Német nyelvű újságíró műhelymunka a Lenau Házban

„Újságot olvasni mindenki tud, újságot írni tanulni kell” – így hangzott annak a német nyelvű újágíró workshopnak a mottója melyen Nyers Fanni és Fábián Péter (11.C osztályos tanulók) vettek részt a Lenau Házban. A rendezvény támogatója a Német Funkfórum volt.

Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem kabinetvezetője jött el iskolánkba

Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem kabinetvezetője jött el iskolánkba, hogy az Egyetem Gyakorló Gimnáziumában tartalmas előadásán keresztül ismertesse meg az érdeklődő szülőket és diákokat a PTE karaival és képzési kínálatával.

Röplabdás eredmények

Az elmúlt hetekben kerültek megrendezésre a leány és fiú „A” Kategóriás Röplabda Diákolimpia megyei döntői. Fiú csapatunk a Református Gimnáziumban játszott, ahol 2:0 arányban legyőzte a Deák és a Leőwey Gimnázium gárdáit. Sajnos a hazaiaktól ugyanilyen arányú vereséget szenvedtünk, így a második helyet szereztük meg.

PASCH tanári díjban részesült Sátayné Gáll Veronika tanárnő

Sátayné Gáll Veronika tanárnő az idei PASCH tanári díj egyik jutalmazottja.

Színház és retorika workshop

A Lenau Haus szervezésében Frank Ildikó szinésznő vezetésével vettek részt iskolánk tanulói (Szász Natália, Szeifert Iza, Balázs Lívia, Nyers Fanni, Halasi Hanna, Tóth Gréta, Tantos Szilvia, Varga Andrea, Várhegyi Zsófia) beszédkészéget fejlesztő németnyelvű műhelymunkán.

Global Discussions

A pécsi American Corner „Global Discussion” eseménye keretén belül vettek részt angolul tanuló diákjaink a 11.C és 12.C osztályokból egy online fórumon az Egyesült Államok East Caroline University hallgatóival. Az esemény célja a két tanulócsoport interkulturális és kommunikációs kompetenciáinak fejlesztése volt.

Burján Csaba olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó az Ezüstkanál Teaház vendége

Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat Burján Csaba, iskolánk egykori diákja, hogy teaházunk vendégeként magáról meséljen.

Rendhagyó szülői értekezlet és fogadóóra

Tisztelt Szülők!
Iskolánkban 2018. november 19-én hétfőn  a humán tantárgyakat, művészeteket és idegen nyelveket, illetve november 21-én szerdán a reál tantárgyakat, informatikát és testnevelést tanító kollégák 17.00 órai kezdettel szülői fogadóórát tartanak.

Őszi Babits-nap Megemlékezés Babits születésnapjáról fotópályázat

Kedves Diákok!
Iskolánk fotópályázatot hirdet Babits Mihály születésnapjáraA fényképek alapja, kiindulópontja, ihletője a költő Paysages intimes című verse legyen!.

Iskolánkban járt Dr. Miseta Attila a PTE rektora

A tanév elején vendégünk volt Prof. Dr. Miseta Attila rektor úr, aki a Babits diákújságíróinak meghívására látogatott iskolánkba, mert szerettek volna riportot készíteni a megválasztása és kinevezése alkalmából.

ECL típusú próbanyelvvizsga angol nyelvből

ECL típusú próbanyelvvizsgára angol nyelvből lesz lehetőség iskolánkban B2-C1-es szinten. A próbanyelvvizsgát azoknak javasoljuk, akik decemberben szeretnének a megjelölt szinteken vizsgázni és egy objektív visszajelzésre kíváncsiak. A vizsga három írásbeli részből és egy szóbeli részből áll.

Szellemeskedő matematikaverseny 2018

Kedves hetedikesek és nyolcadikosok!
Szeretettel meghívunk benneteket a Babits Gimnázium
"Szellemeskedő"
Matematikaversenyére, és az azt követő csapatjátékra.

Babitsos siker a Széchenyi kupán

Nívós csapatok (12 csapat) részvételével megrendezett Széchenyi-kupán iskolánk fiú labdarúgó csapata 2.helyezést ért el.

Kevesek kiváltsága: egy évszázadnyi élet

Az, hogy egy munkahely miként kezeli a múltját, erősen meghatározza a jelenét. A nyugdíjba vonulókkal való viszony az aktív kollégákat is minősíti.

Szóbeli felvételi 2019

A 2019/2020-es tanévre felvételiző diákok számára a szóbeli témakörökről a bővebb tájékoztató mostantól megtalálható a honlapunkon.

Felvételi előkészítők

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok! Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőt szervez 8. évfolyamos diákoknak.

Sikerek a Military Games-en!

2018. október 12-én szombaton került megrendezésre Pécs határában, egy kiképző lőtéren a military games alapokon nyugvó akadályverseny.

Német nyelvű pályázat nyolcadikosoknak

Kedves Nyolcadikosok!
Gimnáziumunk német nyelvi munkaközössége idén ismét meghirdeti online pályázatát nyolcadikos, német nyelvből felvételiző diákok számára.

Babitsos dobogós helyezés országos futóversenyen

Iskolánk futócsapata részt vett a 24. PTE RÓKAŰZŐK Országos Váltófutóversenyen, amely az ősz legnagyobb ultratávú futóversenye nem csak Magyarországon, hanem Közép-Európában is. Csapatunk az országos 3. helyet szerezte meg a középiskolai mezőnyben.

Sporteredmények 2018/2019.(9.a osztály)

ÁSI-S eredmények 2018/2019.(9.a osztály)

Nemzetközi sportsiker, országos bajnoki cím

A sportosztály sportolói nyáron sem tétlenkednek. Papp Eszter 10.A osztályos diákunk a következő sporteredményeket érte el a nyáron.

Országos sportsikerek

Iskolánk diákjai ATLÉTIKA sportágban a következő országos sikereket érték el.

"Sommer im Schloss” első lépés a Jövő felé

A „Sommer im Schloss” program egy olyan lehetőség, ahol a résztvevők a Németországban már többnyire jól ismert  duális képzés formájával ismerkedhetnek meg.

Baranya Megyei Irodalmi Verseny 2018

VERSENYFELHÍVÁS

Három mottó:
„Ezek emberi gesztusok, ez nem a pokol.”
„A csodálkozás egy rés, amibe be lehet csúsztatni a lábat.”
„(…) akkor onnan, ahova megyek, a saját lépteim mély barázdáiban találhatnék vissza oda, ahonnan jövök.”

A Pécs-Damme cserekapcsolat programja

A Pécs-Damme cserekapcsolat programja
 2018. szeptember 14-21.

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!
A könnyebb parkolás érdekében a 9-10. évfolyam részére a szülői értekezletet 2018. szeptember 17-én (hétfőn), a 11-12. évfolyam és a 10. A osztály részére 2018. szeptember 19-én (szerdán) 17 órai kezdettel tartjuk az iskolánkban, melyre szeretettel várjuk a Kedves Szülőket.
A 12. B osztály szülői értekezlete 2018. szeptember 24-én 17.00 órakor lesz.

Iskolánk csapatának kiemelkedő sikere a Vöröskereszt Országos elsősegélynyújtó versenyén

Iskolánk elsősegélynyújtó csapata kategóriájában 1053 ponttal megnyerte a Vöröskereszt Országos elsősegélynyújtó versenyét, ezzel bronz fokozatú minősítést kapott. Nyertes diákjaink rendszeresen jelen vannak és segítenek rendezvényeinken.

Pályázati lehetőség diákoknak!

Indul az év, indulnak a pályázatok.
A MOL Alapítvány és a C3 Alapítvány várja lelkes diákjaink jelentkezését az általuk meghirdetett pályázatra.

Letölthető MITE igazolás 2018/1.

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

.Az igazolás leadásának határideje: 2018.09.21, péntek

Tanulj kínaiul a Pécsi Konfuciusz Intézet szervezésében a Babits Gimnáziumban!

Várjuk jelentkezésedet kínai nyelvi szakkörünkre, ahol megismerkedhetsz a kínai nyelv mellett, a kínai kultúra különböző területeivel, mint a kalligráfia, a kínai tea, a kínai orvoslás és annak egészséges mozgásformája a csikung.

Babitsos sikerek országos futóversenyen

Az V. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaraton futóversenyen korosztályában Sasfalvi Zsolt (11.E) első helyezett, míg Joó Sándor Richárd (10.E) második lett.

Tankönyvosztás 2018/2019-es tanévre

Kérjük a tankönyvátvétel időpontjának betartását a gördülékeny és gyors könyvátadás érdekében.

Dammei élménybeszámoló

Német diákok a Babitsban
2017. szeptember 14-én este érkeztek meg a dammei partneriskolánk diákjai Pécsre, akiket a 10.C osztály tanulói láttak vendégül.

Végső búcsú

Végső búcsú
Szeretett Bencénktől Pécsett a Szent Erzsébet templomban búcsúzhatunk, 2018. július 14-én 16.00 órai kezdettel.

A tanév kezdete: 2018. szeptember 3. (hétfő) 8:05

Javítóvizsgák: 
2018. augusztus 27. (hétfő) 9:00
2018. augusztus 28. (kedd) 9.00
Osztályozóvizsgák:  
2018. augusztus 27. (hétfő) 9.00
2018. augusztus 28. (kedd) 9.00
2018. augusztus 29. (szerda) 9.00

Magyarország jó tanulója - jó sportolója pályázati siker

Varga Eszter 10. G osztályos tanulónk indult az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett "Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2017" című pályázaton, amit sikeresen elnyert és oklevélben részesült.
Eredményéhez gratulálunk!

GyászhírMegrendített bennünket a hír, hogy iskolánk volt tanulója, Szabó Bence váratlanul elhunyt. Döbbenetes ilyet hallani a jóravaló, okos, életvidám barátunkról.
Nyugodj békében Bence, fájó szívvel búcsúzunk Tőled: az Iskola vezetősége, tanárai, diákjai, a volt osztálytársak, a kórus tagjai nevében Szabolcs tanár úr és volt osztályfőnököd Bodó tanárnő.
Osztozunk a Család fájdalmában.

Sportnap 2018

Sportnap a Wakebord Center, a Pécsi Városi Tenisz Club és az orfűi Poszeidon kajak-kenu alapítvány támogatásával.
Az idei sportnapon 10 osztály vett részt. Minden osztálynak hat versenyszámban (soft rugby, foci, röplabda, kosárlabda, váltófutás, lépcsőfutás) kellett kiállítani csapatokat. A versenyszámonkénti eredmények összesítése alapján hirdettünk végeredményt.

XIV. Babeach Strandröplabda Kupa

Idén, 14. alkalommal rendeztük meg a „Babeach” kupát. Június 7.-én, csütörtökön a lányok, pénteken a fiúk versenyeztek. A lányoknál 9 csapat csoportmérkőzéses rendszerben, fiúknál 6 csapatos örmérkőzéssel dőltek el a végső helyezések. Mind a két mezőnyben a rutin döntött, mind a lányoknál, mind a fiúknál az „ex”babitsosokból összeállt együttesek győztek.

NTP Pályázat - Záró program2018. június 5.-én kiállítással és előadásokkal zárult a PÉCS ÉS KÖRNYÉKÉNEK TERMÉSZETTUDOMÁNYOS MEGISMERÉSE elnevezésű Nemzeti Tehetség Program pályázat. A kiállítást Betlehem Márta iskolánk intézményegység-vezető helyettes nyitotta meg.

Európai Segélyhívó szám tájékoztató

Tájékoztató anyag a felső tagozatos és középiskolás tanulóknak az egységes európai és a nemzeti segélyhívó számok használatával kapcsolatban

Botanikus Kert - családi programok

A Pécsi Tudományegyetem Botanikus kertje iskolásoknak szóló foglalkozásokkal, illetve a Családok Évéhez kötődően családi programokkal várja az érdeklődőket a Történeti kertek, kastélyparkok napja alkalmából. Időpont: 2018. június 1-2.

Országos sportsiker

Schumann Máté 10. C osztályos diákunk az Országúti Kerékpár Diákolimpia Országos Döntőjében, az egyéni időfutam versenyszámban 5. korcsoport, B kategóriában 3. helyezést ért el.

Babitsos siker a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőn

Idén Budapesten, a BME Sportközpontban került megrendezésre a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntő. A VI. K.cs.-os lány 4:4 elleni kiírásban két csapattal képviseltük intézményünket, városunkat, megyénket.

Babitsos strandröplabdás siker Szarvason

Május 18-án, Szarvason került megrendezésre a VI. Vajda Strandröplabda Kupa. A tornán miskolci, szolnoki, szarvasi, csongrádi, gyulai,szegedi csapatok vettek részt.

Babitsos sportsiker Marokkóban

Ákoshegyi Dóra (10.D) és Ulrich Dominika ( 9.A) a május 5-7 –én Marokkóban megrendezett Gymnasiadén, Magyarországot és a Babitsot képviselve a következő eredményeket érték el.
Ulrich Dominika trióban 5., csapatban 8. helyezést ért el.

NTP PályázatPécs és környékének természettudományos megismerése
Iskolánkban 2017 októberétől komplex természettudományos tehetséggondozó program indult. A program címe: Pécs és környékének természettudományos megismerése.

Újabb Helikoni sikerek

Gimnáziumunk 18 fős kis csapata nagy sikerrel szerepelt a Helikonon. A hivatalos pontversenyben 136 iskola közül az 5. helyen végeztek, míg a nem hivatalos pontversenyben 35 ponttal a 4. helyet szerezték meg.

Iskolánk csapatának sikere a spanyol Világörökségi versenyen

Az országos spanyol Világörökségi versenyen iskolánk csapata 3. helyezést ért el.
A csapat tagjai voltak Lencse Bianka, Margit Petra 10. F és Mogyorósi Anna 11. E osztályos tanulók.