1883. november 26-án született Babits Mihály író, műfordító, a 20. század egyik legnevesebb költője.

Iskolánk névadójáról az idei tanévben születésnapja tiszteletére rendezett kiállítással emlékeztünk meg. A kiállítást Vajnai János nyugalmazott középiskolai tanár Babits Mihályhoz kötődő munkáiból rendeztük, melyeket nagylelkűen iskolánknak adományozott. Nagyvonalú adományát ezúton is köszönjük!
A volt és jelenlegi pedagógusok, diákok jelenlétében, hangulatos zenei műsor keretében Sulyok Andrea intézményegység-vezető nyitotta meg a kiállítást. Ezt követően Rózsahegyi Ágnes, az iskola nyugalmazott magyar és angol szakos tanára méltatta Babits Mihály életművét. A műsor végén pedig Orsós Anna tolmácsolta egykori tanára és kollégája szavait.
A műsorban fellépett Lukács Sándor Botond 10.A osztályos tanulónk, valamint Balásy Szabolcs tanár úr, akiknek a közreműködését ez úton is köszönjük!

A rendezvényen készült videó megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=LBOrFZuAFJ0

Délelőtt a Diákönkormányzat képviselői megkoszorúzták az épület előtt álló Babits mellszobrot, valamint az aulában található domborművet.

A kiállításmegnyitón és a koszorúzásról készült képek megtekinthetők itt.

Online iskolaújságunkban két cikkel elevenítettük fel Babits Mihály életének mozzanatait. Ezúton ajánljuk a kedves Olvasó figyelmébe:

·Tanner Ilona és Babits Mihály kapcsolatáról:
https://www.babitsma.hu/2023/11/tanner-ilona-es-babits-mihaly.html

·Babits Mihály betegségei:
https://www.babitsma.hu/2023/11/babits-mihaly-140-babits-mihaly.html

Fotó: Nagy Enikő 11.F
Videó: Kasznai Gyula