Lukács Andrea 9. B osztályos tanulónk egészen kicsi korától rajzol, de hatodikos kora óta foglalkozik intenzívebben e művészeti ággal, azóta a hobbija. Mappáját, rajzeszközeit mindenhova magával viszi, ezek nélkül ritkán lehet látni.

Magas mércét állított maga elé, illetve nagyon kritikus a munkáival szemben. Nem járt külön tanárhoz. A rajzórán, s az iskolai szakkörön rajztanára látta el jó tanácsokkal. Sokat jelentett számára például az, amikor megértette, minden a megfigyelésen alapul, s egy arcot hosszabb ideig kell figyelni, hogy meg lehessen látni benne a sajátosságokat, vonásokat. Eleinte mások fotóit, képeit másolta, később saját ötleteit vetette papírra. Sok elismerést kapott munkáiért, kitartásáért, precízségéért.  


Az iskola aulájában és honlapján látható kiállításon a legrégibb alkotás 3 éve készült, az utolsó pár hete. Megfigyelhető, hogy ez idő alatt is milyen sokat fejlődött Andi vonalvezetése, színezési technikája, rajzainak élethűsége. Művei többször szerepeltek kiállításokon, pályázatokon vett részt, velük elismerést szerzett, helyezéseket ért el.

 


A kiállítás rajzainak megtekintéséhez kattintson ide