2015. április 11-én, szombaton, iskolánk 14 tanára a Tehetséghidak pályázat keretében nyert 10 órás akkreditált továbbképzésen vett részt.A továbbképzés a Stresszorok, stresszkezelés és megküzdés tehetségeseknél címmel a tehetséggondozásról, a tehetségek kezeléséről szólt.

Nagyon hasznos volt számunkra ez a nap, mert több olyan témáról hallottunk, amiről kevésbe, vagy alig volt ismeretünk. Megismertük a tehetséges gyerekeknél gyakori stresszforrásokat, a tehetséges gyerekekre jellemző speciális megküzdési stratégiákat, Hallottunk arról is, milyen érzelem és problémaközpontú megküzdése stratégiákat lehet alkalmazni a tehetséges gyerekeknél.

A képzés módszerei között voltak Power Point prezentációk, előadások, esetismertetés, közös esetelemzés, saját élmények megbeszélése, és páros, kiscsoportos szituációs gyakorlatok is.

Előadónk és foglalkozásvezetőnk Dr. Körmendi Attila, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának adjunktusa régóta foglalkozik a tehetséggondozással és az abból adódó nehézségekkel, problémákkal.