Tisztelt Szülők, kedves leendő Diákjaink!A beiratkozást megelőzően szülői értekezletet tartunk 2023. május 31-én (szerdán) 17.00 órakor, melyre szeretettel várjuk a Szülőket! Ugyanebben az időpontban nyelvi szintfelmérőt is tartunk minden felvételt nyert  tanulónak angol és/vagy német nyelvből (kezdőknek is!). Kérjük, hogy a tanulók hozzanak magukkal telefont vagy tabletet és fülhallgatót.

Ugyanezen a napon a kollégium iránt érdeklődőknek tájékoztatót tartunk 16:30 órától.

A leendő kilencedikes osztályok osztályfőnökei és elérhetőségeik:

OsztályainkProfilOsztályfőnökElérhetőségek9. Aáltalános

sportágismereti osztályBedőné Szűcs Tündeszucs.tunde@pte.hu9. Bemelt óraszámú

angol nyelvi osztályLőrinczi Adrienlorinczi.adrien@pte.hu9. Cemelt óraszámú

német nyelvi osztálySátayné Gáll Veronikagall.veronika@pte.hu9. Eemelt óraszámú

matematika-digitális kultúra osztályBartal Zsoltbartal.zsolt@pte.hu9. Femelt óraszámú

humán tantárgyak osztályIglicz Ágnesiglicz.agnes@deak.pte.hu9. Nyemelt óraszámú biológia -

fizika/kémia osztály nyelvi előkészítővelLukács Ramónalukacs.ramona@pte.hu
A 2023/2024. tanévre történő beiratkozást 2023. június 22-én (csütörtökön) 9-13 óra között tartjuk, melyre az első szülői értekezleten személyre szóló időpontot foglalhatnak. Intézményünk a nyáron megújul, ezért a beiratkozásra a Pécsi Tudományegyetem KPVK Aulájában (Pécs, Szántó-Kovács János u. 1/b.) kerül sor!

További tájékoztatást mindkét eseményről a szülői értekezleten és a honlapunkon fogunk adni hamarosan!

A kilencedik évfolyam számára ingyenesek a tankönyvek. Az átvétel időpontja várhatóan 2023. augusztus utolsó hetében lesz. A pontos dátumról honlapunkról lehet augusztus folyamán tájékozódni.

Amennyiben kollégiumi elhelyezést kér a tanuló, a pécsi Hajnóczy József Kollégium honlapján (https://hajnoczy-koll.hu) tudnak tájékozódni. A kollégium elhelyezkedése gimnáziumunk tanulói számára kedvező, ezért jó szívvel ajánljuk az intézményt. A bejegyzés alján található letölthető jelentkezési lapot 2023. május 30-ig kell a kollégium részére elküldeni az alábbi e-mail címre: hajnoczikollegium@gmail.com. További részletekről a kollégium honlapjáról tájékozódhatnak.

A diákigazolvány elkészítéséhez szükséges a Kormányhivatal által kiállított NEK adatlap, melyet a beiratkozás előtt kell elkészíttetni. A kiállításához szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat. Az adatlap elkészítéséhez a tanulónak személyesen kell megjelennie az Okmányirodában, fényképkészítés céljából, illetve az adatok hitelesítése miatt.

A menzán történő étkezés igénylését a bejegyzés alján található űrlapon várjuk, melyet a beiratkozás napján tudnak leadni. Lehetőségük van kedvezményes étkezést és átutalással történő fizetést is igénybe venni. Az ehhez szükséges nyomtatványok szintén letölthetők honlapunkról. A kedvezményes étkezés igénybevételéhez kérjük az alábbi dokumentumokat eredeti példányban is bemutatni: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatot és diétát igénylő tartós betegség esetén a szakorvosi véleményt (rehabilitációs bizottság véleménye, magasabb összegű családi pótlék-igazolás). Az étkezési díjak átutalással történő befizetéséről szóló nyilatkozatot is két eredeti példányban tudják leadni a beiratkozás napján.

Gyermekük számára tanulói balesetbiztosítást köthetnek a 2023/2024-es tanévre a beiratkozás napján. További részletekről a bejegyzés alján található Szimba termékbemutatóból és ismertetőből tájékozódhatnak.

A beiratkozáson jelen lesznek iskolai védőnőink, akik a beíratni kívánt tanuló betegségmegelőzésre irányuló egészségügyi felmérést végzik. A bejegyzés alján letölthető egészségügyi dokumentumokat zárt borítékban kérjük leadni, a gyermek neve és osztályának megjelölésével, amennyiben az általános iskola védőnői szolgálatától azt korábban megkapták.

Tanulóink ünnepi viseletéhez (fehér blúz/ing, fekete szoknya/nadrág) iskolánk címerével ellátott Babits nyakkendő tartozik. Egyéb iskolai rendezvényeken tanulóink Babits pólót vagy pulóvert viselnek, ezzel is erősítik az összetartozás érzését. A beiratkozáson tudják megrendelni a Babits ruházatot, melyek az első tanítási napon kerülnek kiosztásra. A nyakkendőt és a pólót kérjük mindenképp megvásárolni, a többi ruházati és egyéb arculati terméket lehetőségük szerint megvételre ajánljuk. Rendelését az alábbi űrlapon fogadjuk:

https://forms.office.com/e/U9ANZh60hnBabits-Komarov Baráti Kör egyesületünk fogadja a kulturális támogatásokat, melyet tanulóink színház- és koncertlátogatásaira, iskolai rendezvényekre, jutalmakra, évkönyvekre fordítunk. A támogatás összege 7500 Ft. Kérjük, hogy az összeget beiratkozáskor, vagy legkésőbb 2023. szeptember 30-ig utalja át a Babits-Komarov Baráti Kör 50431104-10019401 számú számlaszámára. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a „kulturális támogatás” szó mellett a tanuló nevét és osztályát

További 1000-1000 Forinttal tudja támogatni Babits Alapítványunkat és Az Ifjúság Sportjáért Alapítványunkat. 

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a „támogatás” szó mellett a tanuló nevét és osztályát. 

Az alapítványok bankszámlaszámai:

Babits Alapítvány

10102440-01696408-00000006

Az Ifjúság Sportjáért Alapítvány

11731001-20121039

Támogatása elengedhetetlen, hogy biztosítsuk a színvonalas és színes diákéletet. Előre is köszönjük!Kérjük, hogy az alábbi dokumentumokat és okmányokat feltétlen hozzák magukkal a beiratkozásra (egyes forma-nyomtatványok honlapunkról letölthetők):

- a kitöltött beiratkozási adatlapot

- a tanuló általános iskolai bizonyítványát

- a NEK adatlapot

- a tanuló oltási kiskönyvét (gyermekegészségügyi könyv vagy annak másolata)

- a kitöltött nyilatkozatot a tanuló egészségi állapotáról,

-  a Jelentés 6 - 18 éves lányokról és fiúkról státuszlapot, amennyiben korábbi iskolájukból megkapták. Az egészségügyi dokumentumokat zárt borítékban kérjük leadni, a gyermek neve és osztályának megjelölésével,

- a Babits ruházati termékek és a kulturális hozzájárulás összegét.A beiratkozással kapcsolatos további kérdéseikkel forduljanak bizalommal Hosszú Barbara intézményegységvezető-helyetteshez telefonon (72/503-656) vagy írásban (hosszu.barbara@pte.hu). Szeretettel várjuk a beiratkozáson!Pécs, 2023. május 19. Sulyok Andrea

intézményegység-vezetőLetölthető dokumentumok: Beiratkozási adatlap

Átutalásos ebéd befizetésről tájékoztató

Átutalásos ebéd befizetésről nyilatkozat

Kedvezményes menza nyilatkozat

Szimba tanuló balesetbiztosítás termékbemutató

Szimba tanuló balesetbiztosítás termékismertető


Nyilatkozat egészségi állapotról

Jelentés 6 - 18 éves fiúkról - leányokról

Iskolai egészségügyi adatlap

Kollégium Szülői Levél

Kollégium bemutatkozása

Kollégiumi felvételi kérelem


Babits ruházati és egyéb termékek (vásárlási tudnivalók)