Babits Volleyball

Az elmúlt években iskolánk röplabda csapatai egyre előkelőbb helyezéseket érnek el Bedő Gergely tanár úr vezetésével.Az alábbiakban bemutatjuk a „Babitsos” röplabdázás történetét, eredményeit, játékosait.

Történet
Iskolánk jogelődjében, a Komarov Gimnáziumban évtizedeken keresztül sikeresen működött a testnevelés tagozatos osztály, amely számtalan kiváló sportolót nevelt ki. A komarovos időkből maradt ránk az a – városi szinten jónak mondható- sport infrastruktúra, ami lehetővé tette az intézményi kereteken belüli szervezett röplabdázás kialakítását.

1999-ben lelkes diákokkal megterveztünk, majd nem sokkal később „társadalmi munkával” megépítettünk egy strandröplabda pályát, ami aztán beindította a rendszeres edzéseket. Eleinte heti egy alkalommal, párhuzamosan más sportágakkal együtt gyakoroltunk, később a megnövekedett létszám és igények, v.mint a sportági sikerek hatására egyedüli iskolai sportkörként a röplabdázás és stradröplabdázás maradt meg.

2005. óta minden évben megrendezzük a „Babeach” strandröplabda kupát, melyre Pécsről, Baranyából és a környező régióból hívunk fiú és lány csapatokat, hogy a kétnapos verseny során döntsék el a vándorserlegek, érmek, különdíjak és oklevelek sorsát.  Eddig legtöbb győzelmet elért csapatok lányoknál: ANK, III. Béla Gimnázium (Baja), Babits. Fiúknál: C.R. Nagy Lajos Gimnázium, Koch Valéria Gimnázium, PTE TTK. Az esemény lebonyolításához az utóbbi években sikerült megnyernünk egy-két jelentősebb céget, akik különdíjak felajánlásával emelték a torna színvonalát. Ilyenek voltak: Fresia, Pécs Plaza, Ledo, Mevid Rt., Mecsextrém, Heizler Kft, Innova Ablaktechnika, Himzoprogram.hu, Az Ifjúság Sportjáért Alapítvány. Az Ő segítségükkel az iskolát tehermentesíteni tudjuk a rendezés költségei alól.

2014/2015-ös tanévtől, februárban szervezzük a Farsangi röplabda tornát, amelyre az ország több területéről (Veszprém, Szarvas, Nagybajom, Kaposvár, Érd) hívunk csapatokat.

Rendszeresen indulunk városi, megyei, regionális és országos megmérettetéseken, diákolimpiai és meghívásos versenyeken. A 2017/2018-as tanévtől részt veszünk a VOLLÉ 2020. Röpsuli programban.

Az elmúlt évek jelentősebb eredményei (lányok):

Baranya megye Röplabda Diákolimpia Bajnoka, 2009-2017. sorozatban kilencszer.

Baranya megye Amatőr Röplabda Diákolimpia Bajnoka, 2010-2017. sorozatban nyolcszor.

Amatőr Röplabda Diákolimpia Országos Döntő:

 • 2014. Debrecen:    II. hely
 • 2016. Debrecen:    III. hely
 • 2017. Kecskemét:  IV. hely

Amatőr Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntő:

 • 2012. Nyíregyháza : II. hely
 • 2013. Nyíregyháza:  I hely
 • 2014. Zánka:            II. hely

Fiú eredmények:

     Baranya megye Röplabda Diákolimpia Bajnoka, 2013-2017. sorozatban ötször

     Röplabda Diákolimpia Országos Elődöntő:

 • 2013. Bonyhád:       II.hely
 • 2014. Budapest:      II. hely
 • 2015. Dunaújváros: II. hely  
 • 2016. Kaposvár:      II. hely
 • 2017. Dunaújváros: II. hely


Edzéseink
Jelenleg csak lány csapattal dolgozunk, mivel a fiúk mind igazolt versenyzők, ők a PEAC utánpótlás csapatával készülnek. Lányaink heti három foglalkozáson vesznek részt, a „nagycsapat” edzéseit Bedő Gergely tanár úr, a kezdőkét Fodor Bence, iskolánk volt tanulója-testnevelés szakos hallgató-vezeti.


Jelentkezés
Várjuk azon felvételt nyert tanulók jelentkezését, akik már rendelkeznek előzetes röplabdázási alapismeretekkel, és hajlandóak sok időt és energiát fordítani a rendszeres edzésekre, versenyzésre, utazásra, összetartásokra. Továbbá szívesen látnánk azokat a szülőket, akiknek lehetőségük van bármilyen formában támogatni a csapat munkáját. (anyagi,tárgyi,utaztatási,felszerelési stb… módon).

Cikkek

Röplabdás eredmények

Babitsos siker a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőn

Röplabdás siker az országoson!

Sorozatban nyolcadszor

IV. Farsangi röplabda kupa


Támogatóink
Mivel sajnos a mi iskolánk sem dúskál az anyagi javakban, ezért szükséges, hogy találjunk olyan embereket, cégeket, akik felajánlásaikkal segítenek fenntartani és működtetni csapatunkat ill. részben tehermentesíteni intézményünket.
Jelenleg három fő szponzorunk van (ketten közülük iskolánk volt diákjai), akik önzetlenül mögénk állnak és megteremtik a minőségi munka hátteréhez elengedhetetlenül fontos feltételeket.

AZ IFJÚSÁG SPORTJÁÉRT ALAPÍTVÁNY


ABLAKTECHNIKA

Csapattagok


 


Klencsár Lilla Judit (cs.k. 2017-2018)
Születési év: 1999
Poszt: feladó


Bognár Virág
Születési év: 1999
Poszt: center

Mihalik Meredisz
Születési év: 2000
Poszt: nyitás fogadó ütő

Peti Viktória (cs.k. 2018-2019)
Születési év: 2001
Poszt: nyitás fogadó ütő

Gáspár Zolna
Születési év: 2001
Poszt: center

Szabó Patrícia
Születési év: 2002
Poszt: feladó

Karlóczy Maja
Születési év: 2002
Poszt: feladó átló

Tolnay Szabina
Születési év: 2001
Poszt: nyitás fogadó ütő

Várbíró Vilma
Születési év: 1999
Poszt: feladó átló


Bedő Enikő
Születési év: 2000
Poszt: libero


Deák Darina
Születési év: 2000
Poszt: feladó átló


Gulyás Lillian
Születési év: 1999
Poszt: center

 

További képek és információk hamarosan.