Kedves Nyolcadikos Tanuló! Tisztelt Szülők/Gondviselők!Szeretettel gratulálunk azoknak a tanulóknak, akik a 2023-2024-es tanévre felvételt nyertek iskolánkba! 


A felvételt nyert tanulók listája megtekinthető az osztályprofilra kattintva:

9.A (általános sportágismereti osztály / 0001)
9.B (emelt angol nyelvi osztály / 0003)
9.C (emelt német nyelvi osztály/ 0004)
9.E (emelt matematika-digitális kultúra osztály / 0007)
9.F (humán tárgyak osztály / 0002)
9.Ny (emelt biológia-fizika osztály nyelvi előkészítővel / 0005)
9.Ny (emelt biológia-kémia osztály nyelvi előkészítővel / 0006)

A listában oktatási azonosító vagy jelige szerint kereshet böngészőjének Ctrl+F billentyűkombinációja segítségével, a keresett oktatási azonosítót vagy jeligét begépelve.
Minden jelentkezőt írásban értesítünk a felvételi eredményről. A felvételi döntéssel kapcsolatos határozatokat 2023. április 28-ig postázzuk a jelentkezés során megadott értesítési címre.
Amennyiben egy tanuló nem nyert felvételt gimnáziumunkba, törvényes képviselője jogorvoslattal élhet. A kérelmet írásban Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektorának és intézményünk fenntartójának nevére címezve, Sulyok Andrea intézményegység-vezetőhöz kell benyújtani (postai úton a 7633 Pécs, dr. Veress Endre u. 15. szám alatti címre, elektronikus úton beszkennelve a  babits@babits.pte.hu e-mail címre, vagy az iskola titkárságán lehet személyesen leadni).
A nyomtatvány letölthető innen: fellebbezési kérelem
2023. május 31-én (szerdán) 17.00 órakor szülői értekezletet tartunk, melyre szeretettel várjuk a szülőket/gondviselőket! Ugyanebben az időpontban nyelvi szintfelmérőt is tartunk minden felvételt nyert tanulónak angol és/vagy német nyelvből (kezdőknek is!). Kérjük, hogy a tanulók hozzanak magukkal telefont vagy tabletet és fülhallgatót.
A kollégium iránt érdeklődőknek ugyanezen a napon tájékoztatót tartunk 16:30 órától.
A személyes jelenlétet igénylő beiratkozást 2023. június 22-én (csütörtökön) 9-13 óra között tartjuk. Intézményünk a nyáron megújul, ezért a beiratkozásra a Pécsi Tudományegyetem KPVK Aulájában (Pécs, Szántó-Kovács János u. 1/b.) kerül sor.
További tájékoztatást mindkét eseményről a szülői értekezleten és a honlapunkon fogunk adni hamarosan!


A felvételt nyert tanulókról a beiratkozási szándékot legkésőbb 2023. május 5-ig kérjük előzetesen az alábbi űrlapon jelezni:
https://forms.office.com/e/tV7e2yamqM

Intézményünk az űrlapon megadott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a szülőkkel való kapcsolatfelvétel és tájékoztatás céljából!

Amennyiben kollégiumi elhelyezést kér a tanuló, a pécsi Hajnóczy József Kollégium honlapján (https://hajnoczy-koll.hu) tudnak tájékozódni. A kollégium elhelyezkedése gimnáziumunk tanulói számára kedvező, ezért jó szívvel ajánljuk az intézményt. A honlapról letölthető jelentkezési lapot 2023. május 30-ig kell a kollégium részére elküldeni az alábbi e-mail címre: hajnoczikollegium@gmail.com. További részletekről a kollégium honlapjáról tájékozódhatnak.

Pécs, 2023. április 25.

Sulyok Andrea
intézményegység-vezető