Szeptember közepén németországi partneriskolánk 22 diákját köszönthettük iskolánkban, akiket ezúttal a 10.C és a 10.D osztály tanulói és családjai láttak vendégül. A csoportot első ízben kísérte Ludger Kässens, a dammei gimnázium igazgatója, valamint már negyedszerre érkező Bettina Dieler tanárnő.


A német cserediákok 10 napot töltöttek el Pécsett. Itt tartózkodásuk alatt nem csak a várossal ismerkedtek, hanem közös projektmunkában is részt vettek diákjainkkal.  Ez alkalommal a mindennapok apró boldogságaival foglalkoztak: relaxációs technikákkal ismerkedtek és jógagyakorlatokat végeztek Tüskésréten, herbáriumot készítettek gyógynövényekből Pécsváradon, videót forgattak a hétköznapokban fellehető apró örömöt okozó pillanatokból és kávékapszulákból kreatív képeket is alkottak. A program zárásaként szülői esten mutatták be a magyar és német diákok, hogy mi mindennel foglalkoztak ezalatt a több mint egy hét alatt és mi minden tette őket boldoggá a közös élmények közben.
Köszönjük az Iskolavezetés, a Babits Alapítvány, a 10.C és a 10.D osztályok szülői közösségének, Pécsvárad önkormányzatának, valamint a Pizza Monkey támogatását és együttműködését, valamint gimnáziumunk német tanárainak munkáját a program sikeres lebonyolításában!

Fotó: Német munkaközösség

Galériaképekért kattint IDE!