Az őszi helyi programjaink után a tanév végén, június 7-én, mi keltünk útra a 10. C osztályból Muráth Eszter osztályfőnök és Cseh Gabriella tanárnő kíséretével, hogy újra együtt dolgozhassunk német partnereinkkel. Jó érzés volt újra találkozni a már ismert arcokkal.

A Damméban végzett munkánk témája „A táplálkozás és a sport szerepe az egészségmegőrzésben” volt. Főzhettünk az iskola tankonyháján, mely eseményről videót is forgattunk, illetve kipróbálhattuk magunkat sportversenyeken a közeli Dümmer See-nél.
A munka mellett a délutánok és a hétvége a családoké volt. A vendéglátó családjaink sokfelé vittek minket a tengerparttól Hamburgon, Brémán keresztül Bonnig, Kölnig.
Közös kirándulásunk Damméba vezetett, ahol fogadtak minket a városházán, és megismerkedhettünk Damme történetével is.
Nem maradhatott el természetesen a soltaui Heidepark felkeresése sem, amely a csereprogram egyik németországi csúcspontja szokott lenni: a szabadidőparkban kipróbálhatóak a félelmetes és izgalmas hullámvasútak, a szabadesés, a gyorsulás.
Az utolsó napon a Gymnasium Dammé-ban összegeztük a héten végzett munkánkat a vendéglátó szülőknek is bemutatva.
Csütörtökön, június 15-én indultunk vissza Düsseldorfba, a repülőtérre. Ezzel a tanév német cserekapcsolati programja lezárult.

A GALÉRIAKÉPEKÉRT KATTINTS IDE!