Az idei tanévben május 23-án, Budapesten került megrendezésre a strandröplabdázás diákolimpiai döntője. Intézményünket két leány csapattal képviseltük a VI. korcsoportos 4:4 elleni tornán. Kategóriánkban országos szinten 39 csapat nevezett, melyeket 3-4 csapatos csoportokba sorsolták a szervezők, a reggel nyolc órakor kezdődő helyszíni regisztráció után.

Mindkét csapatunk sikeresen zárta a csoportmérkőzéseket és az azt követő keresztjátékot is. Az egyenes kiesési szakaszon is túljutva „B” csapatunk ( Tolnay Szabina (cs.k.), Bandúr Boglárka, Deák Darina, Horváth Réka, Schmidt Viktória) 21:18-as szoros mérkőzésben maradt alul a későbbi végső győztes Budakeszi Prohászka Gimnáziummal szemben.

Ez a végső elszámolásban 7. helyezést ért! „A” csaptunk (Peti Viktória ( cs.k.), Karlóczy Maja, Gáspár Zolna, Szabó Patrícia, Bedő Enikő) a legjobb háromba kerülésért az örök rivális veszprémi Lovassy Gimnáziumot győzte le. Az 1-3. helyezés sorsát a szarvasi Vajda, budakeszi Prohászka, PTE Babits közötti körmérkőzés döntötte el. A Prohászka elleni első mérkőzésen szoros (2:1) küzdelemben alul maradtunk, majd a Vajda Gimnáziumot 2:0 arányban legyőzve sikerült elnyernünk a II. helyezést!

Lányaink kiváló sportemberi magatartását tükrözi, hogy a hajnali 04.30-as indulás a néha 80-100 km/h-ás szélerősség, eső, hosszantartó várakozás, sérülés ellenére is sikerült elismerésre méltó eredményt elérni.

Köszönjük Schmidt Viktória (11.d.) osztályos tanulóknak és családjának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az utazáshoz szükséges kis buszt, a Karlóczy és Szabó családnak a támogató részvételt, fényképezést, videózást!!!

Köszönjük Az Ifjúság Sportjáért Alapítvány több éve tartó folyamatos anyagi támogatását!