Az "Innováció és tehetséggondozás a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című Erasmus+ projektünk keretein belül külföldi iskolalátogatáson vett részt Ágoston Vivien tanárnő és Pintér Gergő tanár úr.

A mobilitásról készült beszámolójukat az alábbiakban adjuk közre:
“2023. május 22-26 között az Erasmus+ tanármobilitási program keretein belül szakmai látogatást tettünk Portugáliába. Porto városában az Aurélia de Sousa középiskolában töltöttünk el 5 napot.
Megismerkedtünk az intézménnyel, az ottani pedagógusokkal, diákokkal. Betekintést nyerhettünk az iskola életébe és az intézmény működésébe.
Testnevelőként, szakmai szemmel figyeltük meg a tanórákat, a fakultációs foglalkozásokat és számos tapasztalatot cseréltünk külföldi kollégáinkkal.
Az ott töltött idő alatt bemutattuk saját iskolánkat és a magyar oktatási rendszerünket, majd megbeszéltük az iskoláink közötti hasonlóságokat és különbségeket.
Tartalmas napokat töltöttünk el Portoban. Még arra is maradt időnk, hogy felfedezzük a várost, valamint számos kulturális és gasztronómiai élménnyel is gazdagodtunk.

Ágoston Vivien, Pintér Gergő

A képeket Ágoston Vivien és Pintér Gergő készítette a portugál hospitálás alkalmával.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (honlapon) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

v