Az idei farsang utolsó hétvégéjén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a PTE Babits Gimnáziumának szülők, nevelők, öregdiákok bálja.

A közel 300 vendéget változatos program várta a görög kultúra jegyében, házigazdáink Hestia és Hermész, Porst Andrea tanárnő és Kopeczky Péter tanár úr felkonferálásában.  Volt táncbemutató, görög táncház, műveltségi kvíz, Engel Mária tanárnő összeállításában, ABBA „Mamma Mia”-show tanár-diák kamarakórusunk előadásában, mely Balásy Szabolcs tanár úr, a bál művészeti vezetőjének munkáját dicséri, Vivat Bacchus és hajnalig tartó vidám tánc. Zenészként közreműködő tanárkollégáink Balásy Szabolcs, Kopeczky Péter, Révész György és Vezér András voltak.

A kulináris élvezeteket svédasztalos görög finomságok és remek villányi borok biztosították. Először szolgált helyszínéül a már város-szerte ismert, magas színvonalú rendezvénynek a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Aulája, melyet ez alkalomra a Rubinszky Design szorgos és avatott munkatársai varázsoltak mediterránná. Görög táj, görögtűz, görögbe öltöztetett babák és asztalok és sok-sok illatos fűszernövény tették tökéletessé a látványt.

Ha térben el is távolodtunk, lélekben természetesen nem szakadtunk el a Babits Gimnáziumtól, hiszen a mi diákjainkért fáradoztunk a bál szervezésén, ahol értük mulatott együtt tanár, szülő, volt diák.

A BÁL GALÉRIÁJA