További HÍREINK

Online nyílt nap

Kedves Nyolcadik Osztályos Tanulók! Tisztelt Szülők!

Regisztráció felvételi előkészítőre

Előkészítő foglalkozások a Babitsban

Iskolánk eljárásrendje az új koronavírussal kapcsolatbanA Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda
veszélyhelyzeti intézménylátogatási rendje

Megívó tanulóink kreatív művészeti bemutatójára

ZENÉLŐ KÉPEK – KÉPES ZENÉK…
Szeretettel meghívjuk a PTE Gyakorló Átalános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumának tehetséges tanulóinak
KREATÍV MŰVÉSZETI  BEMUTATÓJÁRA.

A magyar dráma napja

Minden év szeptember 21-e „A magyar dráma napja”, a magyarországi és határon kívüli magyar drámairodalom ünnepe. E napnak a célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint, hogy ösztönözze az írókat újabb és jobb alkotások létrehozására.

Az Ezüstkanál teaházunk vendége volt Vermes Tímea

Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat Vermes Tímea, a Pécsi Nemzeti Színház operaénekese, a Vermes Style divattervezője, aki több szálon is kötődik iskolánkhoz.

Siker az anyanyelvi versenyen

2021. szeptember 16-án rendezték a Leőwey Klára Gimnáziumban az „Édes anyanyelvünk” országos nyelvhasználati verseny Pécs városi fordulóját.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. tájékoztatása az iskola környékén folyó felújítási munkálatokról

Pécs települési mélyvonal csapadékvíz-elvezetési hálózatának korszerűsítése” projekt keretében az 1-0-0 számú főgyűjtő felújításához kapcsolódó munkálatok elvégzéséhez a munkaterületet 2021. szeptember 15-én átadták.

Kersák Viktória 11. C a Kultúrpart fenntarthatósági versversenyének a költészet napjától gyermeknapig tartó pályázatán elnyerte a szakmai zsűri különdíját

Kersák Viki versével a Romcsifilmes-nyálas c. alkotásával korcsoportjának díjazottja és ezen felül elnyerte a LEGO által felajánlott rendkívül értékes különdíjat is.

Fuss a rákgyógyításért!

Iskolánk diákjai és tanárai 2021. szeptember 11-én „Fuss a Rákgyógyításért!” jótékonysági futáson vettek részt.
Rengeteg diákunk és volt diákunk támogatta az eseményt. A rendezvény pályabiztosítását is babitsos diákok végezték.

KöMal matematika pontversenyében elért eredmények

Horváth Milán (11. E) a KöMal (Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok) 2020-2021-es tanévben a 9-10. osztályosoknak kitűzött C jelű matematika gyakorlatok versenyének győztese lett.

Tanulásmódszertani napok a 9. évfolyamon

Szeptember első tanítási napjait kilencedikes évfolyamaink tanulás helyett játékos ismerkedéssel, tematikus projektnapokkal és kirándulással töltötték.