További HÍREINK

Felvételi eredmények a 2024/2025-ös tanévre

Kedves Nyolcadikos Tanuló! Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Szeretettel gratulálunk azoknak a tanulóknak, akik a 2024-2025-ös tanévre felvételt nyertek iskolánkba!

Máté Zsolt kollégánk kanadai díja

Iskolánk történelem-informatika szakos középiskolai tanára a Hungarian Studies Association of Canada (Kanadai Magyarságtudományi Társaság) felterjesztésére a kanadai Congress of the Humanities and Social Sciences (Humán és Társadalomtudományok Kongresszusa) doktorandusz kiválósági díját nyerte el. Az idei kongresszus a Montréal-i McGill Egyetemen kerül megrendezésre, hibrid formában. Kollégánk is előadást fog tartani rajta a hungarológiai konferencián A Second Chance: The Canadian Reception of the 1956 Hungarian Refugees from Western Europe (Egy második esély: Az 1956-os magyar menekültek kanadai befogadása Nyugat-Európából).

II. Zsolnay Kupa 2024 - babitsos diákok a Tour de Hongrie pécsi szakaszán

Diákjaink megmérettették magukat a Tour de Hongrie pécsi szakaszán. A Zsolnay Kupa a Tour de Hongrie betétversenye, ami a Tour végső szakasza és itt versenyeztek az amatőrök.

A tollaslabda U19 Magyar Bajnokságon éremeső kísérte a babitsos diákjainkat

A tollaslabda U19 Magyar Bajnokságon éremeső kísérte a babitsos diákjainkat.

Babitsos részvétel a Tour de Hongrie pécsi rendezvényén

Az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny utolsó, befutó szakaszát Pécsett rendezték meg május 12-én. Az egész város lázban égett, és rengeteg programot kínáltak a szervezők a hétvégére. Az egyik ilyen esemény a Bike Weekend Kerékpáros Gurulás volt, melyet május 11-én, szombaton délelőtt tartottak.

Babitsos Emlékek: Egykori diákunk visszatérése az alma materbe

2024. április 10-én egy régi babitsos diák látogatott el hozzánk. Dr. Mohamed Abdelghani az 1995/1996-os tanévben végzett a Babits egyiptomi diákokból álló osztályában. A 11.B osztály tanulóinak egy angol óra keretében mesélt élményeiről. A részletek már a diákok összegyűjtött írásaiból ismerhető meg, melyeket tartalmi változtatások nélkül, tematikusan csoportosítva közlünk.

Adó 1 százaléka

Kedves Szülők, Öregdiákok és Partnereink! Tisztelt Támogatóink!

Ahogy közeleg a személyi jövedelemadó bevallásának határideje, szeretnénk felhívni figyelmüket egy lehetőségre, amely segíthet gimnáziumunk közösségének fejlődésében és támogatásában. Az adóbevallásuk rendelkező nyilatkozatának megfelelő helyére csak be kell írni a kívánt alapítvány adószámát, és ezzel már segítenek is a diákjainknak és iskolánk közösségének.

Baranya vármegyei angol nyelvi verseny

A Baranya vármegyei angol nyelvi verseny a középiskolák 9-10. évfolyamos tanulói számára című versenyen az alábbi szép Babitsos eredmények születtek:

Ballagás 2024.

A 2020-2024-es évfolyamunk 170 végzős diákja múlt pénteken búcsúzott az iskolától, tanáraitól és a Babits közösségétől. Aznap délután az utolsó osztályfőnöki órára gyűltek össze osztálytermükben, amelyet a 11. évfolyam tanulói ünnepélyesen díszítettek fel a tiszteletükre. Annak ellenére, hogy az időjárás szeszélyes volt, a ballagók mosolyogva és jókedvűen vonultak az azt követő ballagási ünnepségre, melyen a búcsúbeszédek mellett számos elismerés és díj került átadásra, köztük a Babits Örökös Tagja kitüntető cím, a Babits Jutalomdíjak, a Jó Tanuló – Jó Sportoló díjak, valamint a Zeneszív Közhasznú Egyesület díja.

Korkóstolós utazás az AlföldreHantos Luca 10.F osztályos tanulóval beszélgettem a Szeged-Ópusztaszer Kórkostoló-kirándulásról.

XIII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

Paik Renáta 12. D osztályos tanuló a XIII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny döntőjében 12. helyezést ért el. A színvonalas versenyt a Szegedi Tudományegyetem szervezte idén is. A versenyre két fős csapatok nevezhettek, de ez alkalommal Renáta egyedül indult.

Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát-Medencei Konferenciája (TUDOK)

A TUDOK, Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát-medencei Konferenciája 2024 döntőjében, a helytörténeti szekcióban Köbli Máté és Mészáros Máté (12. F) 2. díjban részesült.