Sportsiker a Futsal Diákolimpián

ECL próbanyelvvizsga - szóbeli

Think Freedom kiállítás

További HÍREINK

Tudás Expo 2019

November harmincadikán Budapesten voltunk a Tudás Expo rendezvényen. Negyedik alkalommal veszünk részt a Kutató Tanárok Országos Szövetsége által szervezett találkozón, ahol az ország minden tájáról érkező szakkörök mutatják be munkájukat. Idén a mi Bakelit nevű szakkörünk a periódusos rendszer elemeit mutatta be.

Az idei tanévben is megrendeztük a Szellemeskedő matematikaversenyünket, amelyre közel 100 versenyző jelentkezett!

Immár hagyományosan, november 22-én, pénteken rendeztük meg a Szellemeskedő matematikaversenyt az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára.

Amerikából jöttem

Kránicz Attila, iskolánk 12.D osztályos nyáron a „Yale Young Global Scholars” program nyári egyetemi ösztöndíjával volt az Egyesült Államokban.

Papp Eszter 11.A osztályos tanulónk Magyar Bajnoki címet szerzett dzsúdóban

Papp Eszter 11.A osztályos tanulók, november 24-én a Siklóson megrendezésre kerülő III. osztályú felnőtt dzsúdó Országos Bajnokságon 78 kg-ban első helyezést ért el. Ezzel megszerezte a Magyar Bajnoki címet. Eredményéhez gratulálunk!

Clever clay avagy Agyas agyag az RM School bolognai konferencián

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a Miskolci Egyetem Földtudományi Kara által koordinált RM@School projekthez. A negyedik RM School konferenciára 2019. november 5-7 között került sor a Bologna-ban.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (2019. november 16. - november 24.) a Pécsi Tudományegyetemen kapcsán az egyetemi polgárok számára tervezett programok ütemezése az alábbiak szerint tervezett.

Aranyérmes kézis lányok

2019. november 13-án került megrendezésre a Lauber Dezső Sportcsarnokban a leány V-VI. korcsoportos, „A” kategóriás Kézilabda Diákolimpia Megyei Döntő, ahová iskolánk csapata a csoportmérkőzések során kvalifikálta magát.

Szóbeli felvételi 2020

A 2020/2021-es tanévre felvételiző diákok számára a szóbeli témakörökről a bővebb tájékoztató mostantól megtalálható a honlapunkon.

Szellemeskedő matematikaverseny 2019

Kedves hetedikesek és nyolcadikosok!
Szeretettel meghívunk benneteket a Babits Gimnázium
"Szellemeskedő"
Matematikaversenyére, és az azt követő csapatjátékra.

Máté Zsolt beszédei 1956-os megemlékezéseken

Iskolánk történelem-informatika szakos tanára a közelmúltban két alkalommal is beszédet tartott. Először a 2019. 10. 22-én a Pécsi Tudományegyetem 48-as téri campusának udvarán a Pécsi Polgári Szalon emléktáblaavatójával egybekötött összegyetemi megemlékezésen szólalt fel.

Díjeső az „Édes anyanyelvünk” verseny országos döntőjén

2019. október 18-20. között rendezték meg Sátoraljaújhelyben a 47. „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjét, ahol iskolánk tanulója, Orosz Polett (10.B) kimagasló teljesítményéért elnyerte Sátoraljaújhely város plakettjét, a sátoraljaújhelyi Diákok Baráti Körének különdíját, és meghívást kapott az ELTE Kossuth Szónokversenyére.

Tanulóink szereplése Pécs város október 23-i koszorúzásán

2019. október 23-án tartotta Pécs városa a koszorúzási ünnepségét az 1956-os forradalomra emlékezve.