További HÍREINK

Ballagás - második felvonás

2021. június 23-án tartottuk a 12. B, a 12. D, valamint a 12. F osztályaink ballagását és érettségi bizonyítványosztó ünnepségét. A kiváló eredményekhez szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk diákjainknak a továbbtanuláshoz!

Színe és Fonákja - A Nagy Háború


Propaganda és megélt valóság
A 11. B osztály projektje és kiállítása a 301-es teremben
2021.

Kersák Viktória országos rajzpályázat nyertese

Kersák Viktória 10. C osztályos tanulónk az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) "Időjárás a Balatonon" című országos rajzpályázatán első helyezést ért el.
Eredményéhez szívből gratulálunk!

Invazív szúnyogok nyomában

A növekvő globalizáció miatt egyre gyakrabban lehet számítani egzotikus szúnyogok felbukkanásáról és agresszív terjedéséről. Ilyen pl. az ázsiai tigrisszúnyog, koreai szúnyog.  Ezek a szúnyogok mind betegség terjesztők is lehetnek, komoly kockázatot jelentenek a közegészségügy számára. Ez miatt vált szükségessé egy összehangolt szúnyog monitoring beindítása Magyarországon is, amelyben a Babits Gimnázium 11. osztályos biológia fakultációra járó diákjai közül 6 diák vállalt önkéntes munkát.

Kiállítás

Gimnáziumunk vizuális kultúra tanárának, Horgas Karinának megnyílt a "Poszthumán testképek" című kiállítása 2021. június 17-én a Művészetek és Irodalom Háza - Martyn Ferenc Galériában. A kiállítás megtekinthető július 11-ig.

Kinizsi jegyértékesítés mindenkinek!!!

Iskolánk ének-zene tanára, Balásy Szabolcs közreműködésével készülő előadásra invitálunk minden érdeklődőt sok szeretettel!
A Kinizsi előadások csakis védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Évzáró

2021. június 18-án tartottuk évzáró ünnepségünket.

Ballagás - első felvonás

2021. június 16-án tartottuk a 12. A, a 12. C, valamint a 12. E osztályaink ballagását és érettségi bizonyítványosztó ünnepségét. A kiváló eredményekhez szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk diákjainknak a továbbtanuláshoz.

Pályaorientációs nap

2021. június 10-én pályaorientációs napot szerveztünk tanulóinknak, akik aznap változatos programokon vehettek részt. Többek között bemutatkoztak a Pécsi Tudományegyetem Különböző karai, majd pályaorientációs társasjáték, karriertervezési és önismereti workshopok, egyéni pályaválasztási és grafológiai tanácsadás, valamint hallgatói esettanulmányok színesítették a napot.

DÖK-nap a Babitsban

2021. június 9.-én a Diákönkormányzat szervezésében DÖK-nap került megrendezésre. A rendezvény fő témája idén a gyermekjogok és a gyermekvédelem volt. Az osztályok ezzel kapcsolatos workshopokon és beszélgetéseken vehettek részt illetve interjúkat tekinthettek meg, megoszthatták saját véleményüket is. Körbejártuk az állomásokat, így betekintést nyerhettünk az ott zajló programokba.

Oxford próbanyelvvizsga angol nyelvből

 Oxfordi Egyetem (University of Oxford) nyelvvizsga tesztjét próbálhatták ki tanulóink intézményi keretek közt. A teszt B2-C1-es szinten zajlott. Intézményünk az Oxford English Testing központtal való megállapodás értelmében vizsgakörülmények között zajlott. Lineárisan nehezedő írásbeli feladatsorból állt.

Révész Rubina az Országos Angol Nyelvi Verseny döntőjében 16. helyezést ért el.

A nyelvi versenyen több mint 1600 diák vett részt és csak a 25 legjobb diák került a döntőbe. Felkészítő tanára Tarnai Gábor. Eredményéhez gratulálunk!