További HÍREINK

Európa-nap

Május 9-én, az európai béke és egység ünnepén, jelent meg iskolaújságunk legújabb cikke, melyben az Európa-nap alkalmából ezúttal az Európai Unióval foglalkoztunk.

MOON BIKE 2021

A Pécsi Tudományegyetem május 15-én újra elindítja nemzetközi, egészséges életmódra ösztönző MOON Bike kihívását.

Európa nap és kvízjáték

Ma van az európai béke és egység ünnepe, de hogy miért ezen a napon tartjuk és egyáltalán miért fontos ez a nap nekünk? Ebből a cikkből megtudhatod.

Menza befizetés az iskolában

Május 10-én és 11-én reggel fél 8-10 óra között van lehetőség készpénzzel rendezni az étkezési díjat. Aki május 10-én (hétfőn) rendezi a díjat, az először szerdán, aki május 11-én (kedden) fizet, az csütörtöktől étkezhet a menzán.

Tavaszi Tollforgató siker

PTE Tavaszi Tollforgatók versenyén „Húsvéti gondok” című novellájával Hős Patrícia, 9.F osztályos tanulónk sikeresen vett részt, különdíjban részesült. Eredményéhez szívből gratulálunk!

Rendhagyó irodalomóra Erdős Virággal

A Be(p)ART kortárs irodalmat népszerűsítő programsorozat keretében az utolsó rendhagyó irodalomóra megrendezésére 2021. április 27-én került sor. A vendég Erdős Virág volt, akivel a társadalmi felelősségvállalásról, a kortárs költészetről és a Hősöm című kötetről beszélgethetett a 10.c és a 10.e osztály.

Dísztávirat érkezett a ballagó diákok részére

A Babits-Komarov Baráti Kör az idei ballagás alkalmával az iskola életének egy jelentős időszakáról is megemlékezett, ugyanis az iskola elődintézményeként a Komarov Gimnázium és Szakközépiskolában 1968 és 2018 között működött postai szakképzés, melynek keretein belül foglalt helyet a Postaforgalmi Szakközépiskola is.

Ballagás 2021

Kedves Végzős Diákjaink, Szülők, Kollégák, Vendégek!
A rendkívüli körülmények között hagyományos ünnepélyünket idén sem tudjuk megtartani, nem borítja be virágillat a folyosókat, nem búcsúzhatunk el egymástól a feldíszített osztálytermekben.

Német nyelvű vitaverseny

A tavalyi évben kiváló eredménnyel végző Sipos Sándor 11. E osztályos tanuló az idei évben is szépen kezdett, bejutott a Jugend Debattiert International – Vitázik A Világ Ifjúsága Német Nyelvű Vitaverseny elődöntőjébe a legjobb 8 közé.

Iskolánk az idei évben is bekapcsolódott a PÉNZ7 programsorozatba

Ugyan kicsit más formában, de az idei tanévben is megszerveztük iskolánkban a Pénz7 programot. Idén az OTP Fáy András Alapítvány e-learning kurzusain vettek részt osztályaink, melyet a nemzetközi Global Money Week iránymutatásai alapján állítottak össze.

Online játék a Föld napja alkalmából

Április 22-én ünnepeltük a Föld napját. Tanulóink ezen a napon bekapcsolódhattak a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Földrajzi és Földtudományi Intézetének programjaiba, valamint benevezhettek a Föld napja alkalmából meghirdetett online szabadulószoba játékunkra is.

Vadász Péter Zalán 10. D osztályos tanulónk sporteredménye

Vadász Péter Zalán 10. D osztályos tanulónk 2021. április 17-én a Paks Ürgemezőn megtartott Megyei Diákolimpia hosszútávú tájfutás egyéni versenyében 2. helyezést ért el.  A 6 km-es távot 40:12 perc alatt teljesítette. Zalán ezzel az országos döntőbe jutott.
Eredményéhez gratulálunk!