Iskolánkban, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumában ez a tanév a 60. Az első évfolyam diákjai 1963 szeptemberében kezdték meg tanulmányaikat még a Bánki Donát utcai Iskola épületében. A 60. jubileumra március 20-án projektnap keretében emlékeztünk meg.


A projekt feladatokat megelőzően sok osztálynak volt alkalma ún. „retró” tanórán részt venni: itt a korabeli tananyagot, korabeli módszerekkel adták át jelenlegi és már nyugdíjas kollégáink.
Ennek során vendégeink voltak az első évfolyam örökifjú diákjai, akikkel mai diákok beszélgethettek. Kis kiállítás is felidézte a kezdeti éveket. A diákok több mint 23 különféle programon vehettek részt, ahol megismerkedhettek az iskola történetével, a szűkebb uránvárosi környezettel, a 60-70-es évek hétköznapi életével, jellemző munkáival, tevékenységeivel, divatjával, lakberendezésével. Volt lehetőség korabeli dalok tanulására, honvédelmi gyakorlaton vagy szavalókórusban való részvételre, de rendeztünk vitát pl. az egyenruha kérdéséről is.
A program szakmai összeállításában segítségünkre volt Dr. Bánkuti Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Modernkori Történeti Tanszékének docense és a Pécs8 projekt koordinátora, valamint a projektnap fő szervezője Engel Mária tanárnő. Közreműködésüket ezúton is köszönjük!

Újmecsekaljai Gimnázium    –    Komarov Gimnázium    –    PTE Babits Gimnázium

A projektnapon készült képek megtekinthetőek itt: link
Fotó: Nagy Enikő (10.F), Horváth Dominik (11.B), Sütő Zsigmond (10.B)