Egy csütörtök délutáni órán, még Karácsony előtt merült fel az ötlet legelőször, hogy mivel a kialakult helyzetben mi nem tudjuk felhasználni a kirándulásra összegyűjtött osztálypénzt, mi lenne, ha olyanoknak adnánk, akiknek jelenleg sokkal nagyobb szükségük van rá.

Az osztályfőnökünk, Engel Mária pedig a legelső pillanattól fogva beállt a kezdeményezés mögé, és neki köszönhetjük, hogy ez nem csak ötlet maradt, hanem ténylegesen meg is valósulhatott. Ő hívta fel a figyelmünket a Bálicsi Integrációs Nevelési-Oktatási Központra, akikkel fel is vette a kapcsolatot, és sok-sok szervezés és egyeztetés után végül is január 11-én egy tablettel és 17 csomag tartós élelmiszerrel érkeztünk a Bálicsi út 27. alá, ahol az Igazgatónő már várt minket.

A gyerekeket egy matek óra keretein belül zavarhattuk meg, ahol néhányuknak személyesen is odaadtuk a csomagot. Emellett mindenkinek vittünk egy tábla csokit, amit nekünk is Kántor Éva, a Heaven Chocolat and more tulajdonosa ajánlott fel. Utána körbevezettek minket az épületben, megnéztük többek között a szövőműhelyt is.

Közben megtanulhattunk, hogy miért hasznos az integrált oktatás, hogyan készítenek szőnyegeket a látássérült gyerekek, mik teremnek a konyhakertben, és mi készül utána ezekből a konyhában, és miközben hallgattuk már teljesen biztosak voltunk abban, hogy a kirándulásunk ára a lehető legjobb helyre került.

Suvák Bori, 11. B osztály