2023. május 4-én iskolánkba látogatott Nagy-Vargha Zsófia a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára. Államtitkár asszony egyben a tehetséggondozási terület kormányzati felelőse és a Nemzeti Tehetség Program szakmai vezetője, részt vett a PTE Tehetségnap konferenciáján.

A pécsi programja során Dr. Gerner Zsuzsának a PTE Tanárképző Központ főigazgatójának és Kovács Péternek, a PTE Tehetséggondozó Iroda vezetőjének társaságában kereste fel gimnáziumunkat.  A beszélgetés során szót ejtettünk a Minősített Tehetséggondozó Műhelyben való részvételünkről, e program erősségeiről és fejlesztésre szoruló területeiről. Érintettük azt is, hogy hogyan lehetne minél sikeresebb, eredményesebb a tehetségek megismerése, a tehetséggondozás, mit gondol ő és intézményünk a tehetségprogramokról, a tehetséggondozásról, hogyan gondolkodnak a gyakorló tanárok e témáról, milyen javaslataink vannak a pedagógusok továbbképzésbe való bekapcsolódásáról. Érintettük a PTE Tanárképző Központtal való együttműködésünket, amely a tehetséggondozó programok terén is tetten érhető.

Iskolánk legfrissebb programjai közül Államtitkár Asszony őszinte érdeklődést mutatott a Korkóstoló és a Sokszínű művészet tehetségprogramok iránt, ezeket mutatta be röviden a két program felelőse Engel Mária és Betlehem Márta tanárnő.