Június 4-én emlékeztünk meg iskolánkban a nemzeti összetartozás napjáról. Az idei évforduló alkalmából egy inspiráló beszélgetést szervezetünk Gyenge Valéria olimpiai bajnokkal, aki jelenleg a világ legidősebb olimpiai bajnok úszónője, és az ötvenes évek aranygenerációjának egyik utolsó élő tagja. Az úszó az 1952-es Helsinkiben megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékokon aranyérmet nyert 400 méteres gyorsúszásban. Jelenleg Kanadában él. Sportolói karrierje mellett íróként és fotóművészként is tevékenykedik.

A beszélgetés során Gyenge Valéria megosztotta velünk sportolói pályafutásának történetét, valamint gondolatait a kitartásról és a magyar kultúra ápolásának fontosságáról. Eredményei és személyes tapasztalatai mindannyiunk számára inspirálóak voltak, különösen a sporttagozatos osztályaink, a 10. A és a 11. A osztály diákjai számára, akik megtekintették ezt a beszélgetést.

Bízunk benne, hogy az ilyen rendezvények tovább erősítik iskolánk közösségét, és hozzájárulnak nemzeti összetartozásunk megerősítéséhez.

Köszönjük Gyenge Valériának, hogy idős kora ellenére vállalta az online beszélgetést a M. Teams felületén, valamint mindenkinek, aki részt vett az esemény szervezésében és lebonyolításában, köztük Máté Zsolt tanár úrnak és Lukács Sándor Botond 10. A osztályos tanulónak.

Fotó: Hosszú Barbara