Június 12-én egy projektnap keretében iskolánk különleges vendégeket fogadott: a KultUp csapata látogatott el hozzánk, hogy színházi előadásokkal, közösségteremtő, készségfejlesztő foglalkozásokkal tegyék emlékezetessé utolsó tanítási napjaink egyikét. A KultUp „Belenősz a kultúrába” egy országos színházi roadshow, amely a Déryné Program keretében szerveződik, és célja a színházi és művészetoktatási programok eljuttatása a középfokú oktatási intézményekbe, a kultúra terjesztése és a szemléletformálás igényével.

Az esemény során a diákok számos izgalmas és változatos programon vehettek részt:

  • Grecsó Zoltán táncművész és táncpedagógus „Mozgástréning” foglalkozása: interaktív mozgásóra, amely a testi és lelki egészség fontosságát hangsúlyozta.
  • Bánki Beni egykori diákunk „Hello Yolo!” irodalmi show és színházi kvíz: interaktív irodalmi show és kvíz, amely a fiatalok nyelvén szólalt meg.
  • Eureka Games Kapcsolódj!” közösségi vetélkedő: egy közösségépítő játék, amely során a diákok együttműködési és problémamegoldó képességeiket fejleszthették.
  • Kárász Eszter színész, énekes, bohócdoktor „A nevetés tudománya” és „Zenés költészet”: előadások, amelyek a humor és a zene erejét mutatták be.
  • Fekete János Jammal színész, zenész, beatboxos „Megzenésített költészet”: zenés előadás, amely a költészet és a zene kapcsolatát vizsgálta.
  • Keresztes Patrik táncos „Felnőni a találkozáshoz”: rövid táncperformansz előadása.
  • Vizsy Orsolya drámapedagógus „Ismersz engem?”: drámafoglalkozás, amely az önismeret és a társas kapcsolatok mélyebb megértését célozta.
  • Poprádi Norbert (A38 hajó) „Vegyük fel!”: interaktív előadás a hangtechnika világáról és a hangmérnöki munka rejtelmeiről.
  • Kaposvári Csíky Gergely Színház Halhatatlan szó” című előadása: színházi produkció, amely irodalmi értékeket közvetített.
  • Történelemóra-Színház II. András és az Aranybulla története”: akrobatikus elemekkel tarkított történelmi előadás.

A változatos programokon mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelőt. A KultUp csapatának köszönhetően diákjaink olyan közösségteremtő, interaktív programok részesei lehettek, amelyek nemcsak a kultúrához hozták közelebb őket, hanem közös élményeken keresztül az osztálytársaikhoz is. Ez az élménydús nap mindannyiunk számára maradandó emléket hagyott, és reméljük, hogy a jövőben is hasonlóan gazdag programokban lehet részünk.

GALÉRIAKÉPEKÉRT KATTINTS IDE!

Fotó: Józsa Laura (10. D), Tamás Tia Sáron (10. B), Lukács Szilárd Barnabás, Sütő Zsigmond (11. B)