2023. április 19-én este a Nemzeti Tehetség Program 2022-es pályázata (NTP-INNOV-22) utolsó előtti, de legérdekesebb és leglátványosabb állomásához érkezett.


Rendhagyó, kreatív művészeti bemutatón jelenítették meg diákjaink művésztanáraik, Horgas Karina tanárnő és Balásy Szabolcs tanár úr, irányításával a zenét képekben, a képeket pedig zenében. A zene, az ének, a rajz és a festészet nagyon szoros kapcsolatban vannak egymással, mert a zene is ábrázol, kifejez, megjelenít és a rajz, festészet is zenél, hiszen tele van színekkel, ritmussal, zenével. 
Tanulóink nemcsak az otthon készített festményeiket mutatták meg egy kiállítás keretében a bemutatón, hanem alkottak is. A hangverseny során az ének és zene hatására megszületett egy közös, a helyszínen improvizált kreatív festmény mindenki nagy örömére és csodálatára.
Az éneklő, zenélő diákok váratlanul, előre nem tervezett műveik közül énekeltek, ott tudták meg, hogy mikor és mit adnak elő, miközben tanáruk Balásy Szabolcs tanár úr, improvizált zongorajátékával kötötte össze a műveket és az előadókat. Közben pedig a zene hatására készült a közös festmény.
Erről szólt immár másodszor, az elmúlt évi pályázatra építve, annak folytatásaként az újszemléletű, rendhagyó rendezvényünk, amit a megjelent közönség ismét nagy lelkesedéssel és elismeréssel fogadott. A bemutató egy hosszú, kreatív együtt gondolkodás eredményeként valósult meg.
A bemutató kreatív alkotói voltak: Kersák Viktória 12. C, Almájer Fanni 12. F, Sebestyén Virág 12. F, Rostás Dóra 11. E, Gazsó Virág Flóra 11. D, Révész Rubina 11. D, Horváth Bendegúz 10. C, Mártusz Dorina 10. C, Simon Krisztina 9. D, Hofher Viktória Kriszta 9. D, Hantos Luca Noémi 9. F, Erőss Lilla 9. F, Kovács Dorka Barbara 9. F és az egyetemi hallgatók: Bognár Panna Eszter, Kusnyér Anna, Takács Levente.

Fotók: Betlehem Márta Sarolta, Horgas Karina, Kasznai Gyula

A GALÉRIAKÉPEKÉRT KATTINTS IDE!