Felvételi előkészítők

Erasmus+ mobilitási program

Aranyérmes kézis lányok

Szóbeli felvételi 2020

További HÍREINK

Aranyérmes kézis lányok

2019. november 13-án került megrendezésre a Lauber Dezső Sportcsarnokban a leány V-VI. korcsoportos, „A” kategóriás Kézilabda Diákolimpia Megyei Döntő, ahová iskolánk csapata a csoportmérkőzések során kvalifikálta magát.

Szóbeli felvételi 2020

A 2020/2021-es tanévre felvételiző diákok számára a szóbeli témakörökről a bővebb tájékoztató mostantól megtalálható a honlapunkon.

Szellemeskedő matematikaverseny 2019

Kedves hetedikesek és nyolcadikosok!
Szeretettel meghívunk benneteket a Babits Gimnázium
"Szellemeskedő"
Matematikaversenyére, és az azt követő csapatjátékra.

Máté Zsolt beszédei 1956-os megemlékezéseken

Iskolánk történelem-informatika szakos tanára a közelmúltban két alkalommal is beszédet tartott. Először a 2019. 10. 22-én a Pécsi Tudományegyetem 48-as téri campusának udvarán a Pécsi Polgári Szalon emléktáblaavatójával egybekötött összegyetemi megemlékezésen szólalt fel.

Elhunyt Somkuti Ede, iskolánk volt igazgatóhelyettese, testnevelő tanára

86 éves korában elhunyt Somkuti Ede iskolánk volt testnevelő tanára, igazgatóhelyettese, szakfelügyelő.

Díjeső az „Édes anyanyelvünk” verseny országos döntőjén

2019. október 18-20. között rendezték meg Sátoraljaújhelyben a 47. „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjét, ahol iskolánk tanulója, Orosz Polett (10.B) kimagasló teljesítményéért elnyerte Sátoraljaújhely város plakettjét, a sátoraljaújhelyi Diákok Baráti Körének különdíját, és meghívást kapott az ELTE Kossuth Szónokversenyére.

Tanulóink szereplése Pécs város október 23-i koszorúzásán

2019. október 23-án tartotta Pécs városa a koszorúzási ünnepségét az 1956-os forradalomra emlékezve.

Első hely a Széchenyi Kupán

Ikolánk labdarúgó csapata megnyerte a Széhenyi István gimnáziumban rendezett 28 évre visszatekintő tornát, és egy évig őrizheti az ott elnyert vándorserleget.

Iskolavezetők Finnországban

Finnországban vettünk részt Erasmus mobilitáson. Ez alkalommal nem a tantárgyi módszertan, hanem a finn oktatási rendszer került a vizsgálódás középpontjába. Érdeklődéssel figyeltük a történelemről, oktatásról, kultúráról szóló előadáskat és kíváncsian mentünk el három középiskolába Helsinkiben, hogy bepillantást nyerjünk a finn csodába. Mert, hogy ilyen van azt a PISA mérések eredményei tanúsítják.

Újdonság: Már otthonról is lehet keresni a Babits téka állományában

Örömmel tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a mai naptól működik a könyvtár online keresőfelülete, ahol cím, szerző, tárgyszó szerint tájékozódhatnak a könyvtár állományában. Keresd fel, próbáld ki!

2. helyezést ért el Gill Dóra Nikol, 9. A osztályos tanulónk

2019. október 4-6.-ig lett megrendezve idén Budapesten a Soroksári sportcsarnokban a 46.FEW Karate Wado-Kai Európa Bajnokság, ahol 11 ország vett részt. Junior kategóriában csapatban  2.helyezést értünk el (6 csapatból). Erőnyerőként kezdtük, mert nem jöttek el a Portugálok, így egyből bekerültünk az elődöntőbe.

Online német nyelvű pályázat nyolcadikosoknak

Kedves Nyolcadikosok!
Gimnáziumunk német nyelvi munkaközössége idén ismét meghirdeti online pályázatát nyolcadikos, német nyelvből felvételiző diákok számára.