További HÍREINK

Ballagás 2021 „második felvonás” – érettségi bizonyítványosztók

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők, Kollégák!
Az érettségi bizonyítványok ünnepélyes átadásakor osztálykeretben kerül sor végzős diákjaink ballagási ceremóniájának második felvonására, melyre szeretettel várjuk a Tisztelt Szülőket, Vendégeket és az osztályban tanító tanárokat az alábbi időpontokban:

Beiratkozás a 2021/2022-es tanévre

A 2021/22-es tanévre felvételt nyert tanulók listája megtekinthető itt:

Iskolánk eljárásrendje az új koronavírussal kapcsolatban.

A 2020/2021. tanévben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó
intézményi eljárásrend

Ballagás - első felvonás

2021. június 16-án tartottuk a 12. A, a 12. C, valamint a 12. E osztályaink ballagását és érettségi bizonyítványosztó ünnepségét. A kiváló eredményekhez szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk diákjainknak a továbbtanuláshoz.

Pályaorientációs nap

2021. június 10-én pályaorientációs napot szerveztünk tanulóinknak, akik aznap változatos programokon vehettek részt. Többek között bemutatkoztak a Pécsi Tudományegyetem Különböző karai, majd pályaorientációs társasjáték, karriertervezési és önismereti workshopok, egyéni pályaválasztási és grafológiai tanácsadás, valamint hallgatói esettanulmányok színesítették a napot.

DÖK-nap a Babitsban

2021. június 9.-én a Diákönkormányzat szervezésében DÖK-nap került megrendezésre. A rendezvény fő témája idén a gyermekjogok és a gyermekvédelem volt. Az osztályok ezzel kapcsolatos workshopokon és beszélgetéseken vehettek részt illetve interjúkat tekinthettek meg, megoszthatták saját véleményüket is. Körbejártuk az állomásokat, így betekintést nyerhettünk az ott zajló programokba.

Oxford próbanyelvvizsga angol nyelvből

 Oxfordi Egyetem (University of Oxford) nyelvvizsga tesztjét próbálhatták ki tanulóink intézményi keretek közt. A teszt B2-C1-es szinten zajlott. Intézményünk az Oxford English Testing központtal való megállapodás értelmében vizsgakörülmények között zajlott. Lineárisan nehezedő írásbeli feladatsorból állt.

Révész Rubina az Országos Angol Nyelvi Verseny döntőjében 16. helyezést ért el.

A nyelvi versenyen több mint 1600 diák vett részt és csak a 25 legjobb diák került a döntőbe. Felkészítő tanára Tarnai Gábor. Eredményéhez gratulálunk!

Tankönyv visszavétele

Kedves Diákok!
Az idei tanévben minden évfolyamon, mindenki ingyen kapta a tankönyveket, tehát mindenkinek vissza kell hoznia azokat, kivéve

Pedagógusnapi köszöntő

Ezúton köszönjük minden kedves Tanítványunknak a figyelmes megemlékezést a BabitsMa hasábjain és a kedves köszöntést pedagógusnap alkalmából!

A nemzeti összetartozás napja

2021. június 4. a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulója, egyben - 2010 óta - a nemzeti összetartozás napja. Ezen a napon emlékezünk arra, hogy a történelmi Magyarország az első világháború után elvesztette területének és lakosságának jelentős részét.