További HÍREINK

Felvételi eredmények a 2024/2025-ös tanévre

Kedves Nyolcadikos Tanuló! Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Szeretettel gratulálunk azoknak a tanulóknak, akik a 2024-2025-ös tanévre felvételt nyertek iskolánkba!

Újabb országos eredmény a Diákolimpián!

2024. 05. 26-án Sopronban került megrendezésre a Judo Diákolimpia Országos Döntője, ahol Csapó-Jakabos Minka, 9. A osztályos tanuló az ifjúsági korcsoport 63 kg-os súlycsoportjában BRONZ érmet szerzett!

Kiváló eredmény született az Atlétika Diákolimpián

Május 23-án, Szolnokon rendezték meg a IV. korcsoportos Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjét. Kilvinger Levente 9. A osztályos tanuló egyéniben II. helyezett lett.

A csapatok versenyében ezüstérmet szereztek, melynek tagja volt Papp Marcel is, szintén 9. A osztályos tanuló!

Elhunyt Kiss Gyula


Szomorúan tudatjuk, hogy elhunyt Kiss Gyula, aki 2006-2021-ig dolgozott portásként iskolánkban. A szomorú hír mindnyájunkat, akik szerették, tisztelték mélységesen megdöbbentett. Gyulával a portáról az iskolából a mindenkori derű, jókedv távozott, utánozhatatlan humora, ugratásai sokáig hiányozni fognak.
Őrizzük meg Őt emlékeink közt úgy, ahogy ismertük: mosolygósan, nevetősen, jó kollégaként és jó barátként!"
Balázs Gábor (portás)Röpiben a nagyok is arattak most!

Jelenlegi és volt Babitsos diákok is tagjai a PTE-PEAC felnőtt férfi csapatának, amely 2024.04.28-án a Férfi Nemzeti Bajnokság II. Osztályában (NB2) országos második helyezést ért el, miután bekerült az 1-3. helyezésért zajló rájátszásba. A PTE-PEAC férfi együttesét csak a Szolnok csapata tudta megelőzni. A harmadik helyezést Győr csapata szerezte meg.

Török Ignácra emlékeztünk

Iskolánk május 21-én tartotta hagyományos megemlékezését Török Ignác hadmérnökről, Buda erődje 1849-es visszafoglalásának évfordulóján. A Pécsi Városvédő Egyesület kezdeményezésére iskolák vállalták, hogy nemcsak október 6-án, hanem az év más napjain is felkeresnek egy-egy aradi vértanú szobrát. A PTE Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott ehhez a nemes kezdeményezéshez, így évente május 21-én tisztelgünk Török Ignác emléke előtt.

PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma Jó tanuló-jó sportolója

AZ IFJÚSÁG SPORTJÁÉRT ALAPÍTVÁNY
versenykiírása a
„PTE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUMA JÓ TANULÓ-JÓ SPORTOLÓJA”
címre

Az Ifjúság Sportjáért Alapítvány meghirdeti a 2023/2024-es tanévre a „jó tanuló – jó sportoló” versenyt. Elismerésben részesülnek a tanulmányokban és a sportban jó eredményt elért tanulók.
A versenyben részt vehet minden tanuló a 2023/2024-es tanév középiskolai tanulmányi eredményével és a tanévben teljesített sporteredményeivel.

Faludi Szilárd-díjban részesült Vituska Virág

Az Ókortudományi Társaság választmányának döntése alapján gimnáziumunk latin nyelv tanára, Vituska Virág kiemelkedő latintanári tevékenységéért a 2023/2024-es akadémiai évben Faludi Szilárd-díjban részesült. A díj a legrangosabb kitüntetés, melyben a középiskolai latintanárok részesülhetnek.

Bonis Bona elismerésben részesült Turi Katalin

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért idei elismeréseit Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára adta át azoknak a pedagógusoknak és mentoroknak, akik kiemelkedő munkájukkal hosszú idő óta segítik a tehetséges magyar fiatalokat.

A tehetséggondozás területén nyújtható legrangosabb elismerésben az idei évben Iskolánk főigazgatóját és gimnáziumunk történelemtanárát, Turi Katalint a Nemzet Tehetségeiért Életműdíjjal ismerték el.

Máté Zsolt kollégánk kanadai díja

Iskolánk történelem-informatika szakos középiskolai tanára a Hungarian Studies Association of Canada (Kanadai Magyarságtudományi Társaság) felterjesztésére a kanadai Congress of the Humanities and Social Sciences (Humán és Társadalomtudományok Kongresszusa) doktorandusz kiválósági díját nyerte el. Az idei kongresszus a Montréal-i McGill Egyetemen kerül megrendezésre, hibrid formában. Kollégánk is előadást fog tartani rajta a hungarológiai konferencián A Second Chance: The Canadian Reception of the 1956 Hungarian Refugees from Western Europe (Egy második esély: Az 1956-os magyar menekültek kanadai befogadása Nyugat-Európából).

II. Zsolnay Kupa 2024 - babitsos diákok a Tour de Hongrie pécsi szakaszán

Diákjaink megmérettették magukat a Tour de Hongrie pécsi szakaszán. A Zsolnay Kupa a Tour de Hongrie betétversenye, ami a Tour végső szakasza és itt versenyeztek az amatőrök.

A tollaslabda U19 Magyar Bajnokságon éremeső kísérte a babitsos diákjainkat

A tollaslabda U19 Magyar Bajnokságon éremeső kísérte a babitsos diákjainkat.